Борисов обеща чистка в ГЕРБ за победените от БСП

Сред работещите, младите, интелигенцията сме водещи, губим ри над 60-годишните и ниско интелигентните, обобщи премиерът

Борисов обеща чистка в ГЕРБ за победените от БСП | StandartNews.com

Бойко Борисов похвали ГЕРБ за представянето на изборите, но се закани да извърши тотална чистка в организациите, които са допуснали да бъдат победени от БСП. Премиерът направи изявлението си ов Брюксел, където участва в неформална среща на евролидерите.

"Сред работещите, младите, интелигенцията сме водещи..Губим от БСП при над 60-годишните и ниско интелигентните. 21 области срещу 3 са точно 7 пъти. Това е като оценка за изборите. В следващите дни ще кажем какво правим.

Дори и в тези три области, където губим, в градовете, в сърцете, печелим. Няколко организации или ще ги разформировам, или ще ги правя наново. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен.

Когато победиш, може да замълчиш, когато си победен, трябва да говориш.  Аз имам принципи. Никога не се надсмивай на победения. Не го ритай, а му подай ръка, каза той", заяви още Борисов. 

"Няма как социологическите агенции да са засичали преднина за БСП. Това са 7 процента! Видя се къде са отишли парите за медии, социолози и политолози. Резултатите на ГЕРБ са много добри в състоянието, в което влязохме в кампанията", каза още Борисов. 

Той отказа да коментира подадената оставка на Корнелия Нинова като лидер на БСП, защото не се месел в работата на другите партии.  

" Давал съм оставка, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Това е лично решение на БСП.

За мен е важно, че днес в Брюксел се коментираше, че ГЕРБ сме победили лидера на Евроейските социалисти в България в пряг двубой", добави премиерът. 

Той коментира и преговорите за новия шеф на Еврокомисията, който вървят в момента.

"Не очаквам решения днес. Ние като позиция на Европейската народна партия сме твърдо зад Манфред Вебер. За него работихме. Ние сме дисциплиниран член на партията и нямаме никакви колебания и опозиции.", обясни Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай