Испания разплака Хърватия

Мачът даде началото на битките в "Групата на смъртта".

Испания разплака Хърватия | StandartNews.com

Испания победи Хърватия с 3 на 0. Мачът даде началото на битките в "Групата на смъртта". 

Очаквано хърватите започнаха по-прибрано в своето поле и дебнеха за контраатаки, а съставът на Де ла Фуенте владееше топката и търсеше път към вратата на символичните гости. Любопитното е, че в този мач Ламин Ямал стана най-младият футболист, играл на Европейско първенство - той е едва на на 16 години и 338 дни, пише "Топспорт".

Скуката на "Олимпиащадион" приключи в 29-ата минута, когато Фаниан Руис изведе с фамозен пас Алваро Мората сам срещу Ливакович, а испанецът хладнокръвно реализира за 1:0.

Няколко секунди след попадението за Испания резултатът можеше да бъде изравнен, но изстрел на Ковачич беше спасен от Юнай Симон.

Хърватите трябваше да изпият нова "горчива чаша" само 3 минути след първото попадение. Всичко започна от Ламин Ямал, който напредна отдясно и подаде към Педри, а той пък от своя страна продължи към Фабиан Руис, който беше заел позиция около дъгата. Авторът на асистенцията за първия гол този път взе нещата в свои ръце, финтира няколко играчи на Хърватия и технично я прокара покрай Ливакович за 2:0.

Малко преди почивката "шахматистите" пропуснаха нова възможност. Йошко Гвардиол се беше включил в атака и стреля опасно от малък ъгъл, но сантиметри го разделиха от целта. Анте Будимир също беше близо до това да пренасочи топката към вратата, но и той се размина на милиметри.

Секунди преди съдията да даде последния съдийски сигнал за първото полувреме испанците отбелязаха трети гол. Ламин Ямал центрира великолепно от пряк свободен удар, Дани Карвахал се промъкна между хърватските защитници и прати топката в мрежата за оформянето на класически резултат още през първата част.

ДУЗПА ЗА ХЪРВАТИЯ! Родри фаулира Бруно Петкович и реферът посочи бялата точка. Повторенията показаха, че контакт няма, но Майкъл Оливър странно потвърди решението си.

Петкович стреля от дузпата, Юнай Симон спаси, но кълбото попадна в негов съотборник, който с хитър пас му даде възможност да се поправи, но голът беше отменен след проверка с ВАР.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи