Родни вкусове от цяла България на фермерския пазар на Lidl

Третото за сезона събитие ще се проведе от 14-ти до 16-ти май на паркинга на магазин Lidl в кв. Драгалевци

Родни вкусове от цяла България на фермерския пазар на Lidl | StandartNews.com
  • Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl в кв. Драгалевци, на бул. „Черни връх“ 173 в София

Производители от различни краища на България ще предложат разнообразни родни продукти на фермерски пазар, организиран с подкрепата на Lidl. Събитието е трето за сезона и ще се проведе от 14-ти до 16-ти май, от 10.00 до 19.00 часа на паркинга на магазин Lidl на бул. „Черни връх“ 173 в кв. Драгалевци, София.

Представители на организацията на производителите на пчелен мед в България са приготвили пчелен мед и пчелни продукти от регионите на Велико Търново, Търговище, Шумен, Стара Загора, София, Перник и Монтана.

Клиентите ще могат да открият и ръчно приготвени кашкавал и сирене от „Еко милк Борино“, както и добре познатите деликатеси на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“. Към тях могат да направят и своя избор между селекция  уникални вина на винарна „Магура“ от с. Рабиша. Няма да липсват и свежи ябълки от ботевградско и био плодове и зеленчуци от „Био градина“, както и изобилие от микрорастения, салати и цветни репички от Microgreens Bulgaria и дори брашно от стамболовско.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай