Натуралната комбуча от фермерските пазари на Lidl е пробиотичен еликсир за всяка възраст

Произвежда се чрез естествена ферментация на специално подбран чай и симбиотична култура от бактерии и дрожди

Натуралната комбуча от фермерските пазари на Lidl е пробиотичен еликсир за всяка възраст | StandartNews.com

Натуралната комбуча е жива, пробиотична напитка, която впечатлява с богатия си състав на органични киселини, витамини, ензими и пробиотични бактерии, а посетителите на фермерските пазари на Lidl вече я познават добре. Освежаващата напитка беше акцент и на последния фермерски пазар на Lidl за годината, който се проведе миналия уикенд. „Фермерските пазари на Lidl са много добър вариант за нас за пряк контакт с хората, които ценят натуралните продукти“, споделят от компанията.

Комбучата се произвежда чрез естествена ферментация на специално подбран чай и симбиотична култура от бактерии и дрожди. „Комбуча е освежаваща и естествено газирана. Историите за произхода ѝ са различни, но се смята, че идва от Азия. Позната е с ползите си за детоксикация и цялостното здраве“, обясняват от фирмата производител „Далвита Интернешънъл“.

Преди 14 години попаднахме на информация за комбуча и решихме да опитаме първо какво представлява. Бях скептичен, но с времето видяхме ползите и решихме да започнем производство“, споделя собственикът на компанията. Днес „Далвита“ предлага напитката в няколко разновидности – каркаде, мента и зелен чай, всяка от които има своето характерно ухание и вкус. Процесът на ферментация прави всяка партида уникална. „Не можем да кажем, че има най-предпочитан вид – всяка партида е различна по вкус, цвят и аромат, въпреки че се прави при еднакви условия.

Производството на комбуча се осъществява в модерен цех в Радомир. „Нашата симбиотична култура от бактерии и дрожди се отглежда на място в иноксови съдове. Имаме модерна производствена база с капацитет от 38 000 бутилки на месец“, допълват от „Далвита“. Процесът е автоматизиран, което гарантира високо качество на продукта, който не е пастьоризиран и не съдържа консерванти, оцветители или подсладители. „Напитките са подходящи за всички възрасти, за спортисти и дори за вегани, благодарение на минималното количество остатъчна захар.“

Комбуча е не само вкусна, но и полезна – подобрява храносмилането, работата на черния дроб и бъбреците, балансира метаболизма и помага за детоксикация на организма. Продуктите на “Далвита” могат да бъдат открити на различни места, но основно по фермерските пазари и онлайн в магазина на компанията производител.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай