Lidl стартира фермерски пазари

Инициативата започва пилотно в София и Бургас с над 40 малки производители

Lidl стартира фермерски пазари | StandartNews.com

София и Бургас са пилотните градове, в които Лидл България стартира с организирането на фермерски пазари в подкрепа на малките български производители и като част от мерките по постановление 70 на МС. Инициативата ще даде още една възможност за реализация на продукцията на регионални земеделски производители.

Първият фермерски пазар, подкрепен от компанията, ще се проведе в София от 12-ти до 14-ти юни на паркинга на магазина от веригата на бул. „Тодор Каблешков“ 28 в ж.к. „Гоце Делчев“, с работно време от 10 до 19 ч. Около 25 малки български производители ще предлагат разнообразни сезонни плодове и зеленчуци като череши, ягоди, домати, картофи, краставици, зелени салати, както и гъби, мед и тинктури, подправки и др.

Обособеното място на паркинга ще включва 15 шатри и дървени маси за излагане на стоката с еднопосочно заградено движение с входна и изходна точка. Като превантивна мярка срещу Covid-19 плащането ще се извършва със специални карти, които клиентите ще получават на входа на пазара. На тях ще се маркират всички направени покупки, като на изхода на пазара клиентите ще извършват физическото плащане и ще получат касовите си бележки.

Инициативата ще продължи и в Бургас в дните от 26-ти до 28-ми юни на паркинга на магазин Lidl на ул. "Проф. Яким Якимов” №17. Своята продукция ще предложат над 15 малки регионални производители.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай