Kaufland работи с над 30 BG производители на храни за своите марки

Прясното и кисело мляко със собствена марка K-Classic, които компанията предлага на българския пазар, са изцяло от родни производители

Kaufland работи с над 30 BG производители на храни за своите марки | StandartNews.com

Прясното и кисело мляко със собствена марка K-Classic, които компанията предлага на българския пазар, са изцяло от родни производители

Веригата магазини Kaufland развива активно и надгражда постоянно богатото си портфолио от собствени марки хранителни и нехранителни продукти на международно ниво. Хранителните покриват всички продуктови категории и всеки ценови клас, като компанията държи продуктите, типични за българския пазар, сред които кисело и прясно мляко, да бъдат произведени в България, от местни производители, за да се запази автентичният вкус.

Такa общо 26 продукта на 6 вече наложени собствени марки на Kaufland се произвеждат от родни производители за българския пазар. Прясното и кисело мляко с марката K-Classic, които компанията предлага на местния ни пазар, например, са изцяло родно производство. Бройката се допълва и от продукти като айран, крема сирене, месни свински специалитети, три вида трапезна вода и 8 вида безалкохолни напитки под марката San Terra, олио и други.

Kaufland България ще продължи да обогатява портфолиото си от собствени марки продукти с автентичен български вкус на местния пазар. Компанията ще предложи собствена марка качествено прясно месо, а съвсем скоро предстои да представи и първата си национална собствена линия хранителни продукти само от български производители. Така родните производители, които работят по собствените марки на веригата за българския пазар, са вече над 30.

Както с всеки продукт от асортимента си, Kaufland обръща особено внимание на производствените условия на собствените марки продукти и тяхното високо качество. Гарантира го чрез регулярни проверки в над 10 сертифицирани международни лаборатории в Европа, а произведените в България собствени марки продукти се проверяват от акредитираната лаборатория Глобалтест, като млечните и месните продукти се тестват на всеки три месеца.

За високото качество на продуктите говори и широкият спектър от международно признати сертификати, които притежават. Сред тях са: FSC за устойчиво стопанисване на горите и продукти с горски произход, продукти без GMO (non-GMO), без глутен (Glutenfrei), без лактоза (Laktosefrei) и без съдържание на животински съставки (Vegetarian и Vegan), продукти от яйца на свободно отглеждани кокошки (Free range-eggs), стандарт за устойчив риболов (MSC), био отглеждане и производство (Bio/Eco) и други.

Продуктите под собствените марки на Kaufland бяха посочени и като пример за „абсолютно най-високо ниво на качество“ от 1200 човека, участващи в представителното и независимо пазарно онлайн проучване Qudal – Quality Medal за продукти под собствена марка – България 2018/2019, организирано от ICERTIAS.

В резултат организацията присъди златен медал за качество Qudal с пет звезди, който се присъжда само на продукти и услуги, които са заели челната позиция в съответната категория на проведеното проучване.

В допълнение до края на май 2020 г. Kaufland замрази цените на над 1000 продукта от своите собствени марки като K-Classic, K-Bio, К-Take it Veggie, K-Free, K-Favorites и K-To Go. Още един начин, по който компанията гарантира на своите клиенти качествени продукти на добра цена.

Повече за богатото разнообразие от собствени марки на Kaufland можете да намерите на kaufland.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай