Как да си направим мързелива торта без печене

Прави се лесно и е много вкусна

Как да си направим мързелива торта без печене | StandartNews.com

Това е един вид торта „Баунти“, която се приготвя много лесно. Със страхотен вкус за всички любители на кокоса и шоколада! Нямате нужда от миксер или фурна, за да получите вкусен и сочен сладкиш.

Необходими съставки за шоколадовата част:
250-300 гр. смлени бисквити
200 мл мляко
100 гр. шоколад
100 гр. маргарин/масло
За кокосовата част:
500 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
100 г бял шоколад (може да използвате и 3-4 супени лъжици мляко на прах)
5 супени лъжици пшеничен грис
100 г кокос
За глазурата:
150 гр. шоколад
200 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Сварете млякото с шоколада и маслото, след което го оставете да изстине. След 5 минути се добавят натрошените бисквити. Разбъркайте добре, след което изсипете сместа в по-малка форма с размери 25 х 20 см или 20 х 20. Заравнете.

За втората част: млякото, захарта и белият шоколад се сваряват. След като шоколадът се разтопи, намалете котлона (или оставете купата настрана).

Добавете гриса и гответе 5 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете кокоса. Докато е гореща, със сместа се залива шоколадовата основа.

Направете глазурата: На много слаб котлон загрейте течната сметана и начупения на кубчета шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и смеси.

Веднага излейте и нанесете върху тортата. Оставете да изстине, след което я приберете в хладилника да стегне. Нарежете на кубчета или барчета.

/Флагман/

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай