Уроци по история сред Чудесата на Бургас

Ученици си направиха класна стая сред Аква калиде

Уроци по история сред Чудесата на Бургас | StandartNews.com

Най-необичайната, нестандартна, пъстра и весела класна стая вече се намира сред парка в Бургаските минерални бани. Нейни създатели са учениците и преподавателите от иновативно СУ „Константин Петканов“.

През пролетта те „осиновиха“ малък терен в парка и оттогава до днес непрекъснато го облагородяват и изпълват с нов смисъл. Класната стая е „отворена“ постоянно за занимания сред природата, а първият урок в нея изнесоха учениците от пети и шести клас. Децата представиха по интересен и атрактивен начин всичко онова, което в резултат на едномесечни изследвания, бяха научили за Минералните бани и за древните извори, познати под името Акве Калиде, пише Флагман..

Учениците бяха разделени на различни изследователски екипи, а проучванията им бяха свързани с четири теми: „Историята на Минералните бани от дълбоката древност до наши дни“; „Богатството и многообразието на флората и фауната в парка“; „Възстановяването на парка и превръщането му в зона за отдих“, „Събиране на спомени на хора, които са посещавали парка и баните преди години“.

Учениците избраха мистичния Еньовден, за да представят в класната стая на открито събраната информация.

Преди „учебния час“ гостите бяха поканени да преминат през красив венец за здраве и късмет, а после бяха настанени върху импровизираните чинове, за направата на които бяха използвани стари, придобили съвсем нова роля. Освен с богатите си знания за историята на тази красива част от Бургас децата за пореден път блеснаха с нова инициатива, която си поставя за цел да включи колкото се може повече посетители на парка.

На мястото на „класната стая“ на открито беше поставена стилна пощенска кутия под дърветата. Чрез нея всеки гост получава покана да опише своя спомен, преживяване или впечатления, а след това да го постави в кутията. Всички истории ще бъдат събрани, систематизирани, обработени от учениците и след време ще бъдат издадени в малка електронна книга. „Историята не просто се случва, а тя трябва да бъде градена сериозно и с усилия“ .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай