Представяме Чудесата с Пласидо Доминго

"Стандарт" и "Европа Ностра" с общо събитие за културното ни наследство

Представяме Чудесата с Пласидо Доминго | StandartNews.com

"Стандарт" и "Европа Ностра" с общо събитие за културното ни наследство

ВИЖ ОЩЕ: Ето кои са Чудесата на десетилетието

Специален поздрав към тържествената церемония "Чудесата на десетилетието", организирана от "Стандарт" в рамките на юбилейната 10-а година на кампанията "Чудесата на България" отправи Снежка Михайлович, изпълнителен директор на "Европа Ностра". Това е най-голямата организация за опазване на културното наследство в Европа. Нейн президент е световноизвестният тенор маестро Пласидо Доминко. "Стандарт" е член на "Европа Ностра". През 2018 г. медията ни бе отличена с голямата награда на "Европа Ностра" за опазване на културното наследство.

ВИЖ ОЩЕ: "Стандарт" отличи дарителите за Чудесата

Снежка Михайлович отправи ведеопоздрав от Хага, който започва на български език.

ВИЖ ОЩЕ: Габриел: Правим клъстер за културно наследство

В него тя поздрави кампанията „Чудесата на България“ за 10-годишния й юбилей и заяви, че с внимание следи новите ни инициативи. Снежка Михайлович приветства издаването на най-новата книга „40 легенди за чудесата на България“. И специално поздрави българския еврокомисар Мария Габриел като заяви, че с нетърпение очаква представянето на Зелената книга на Европа Ностра, което ще се проведе онлайн в понеделник с участието на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Спасението ни е да съхраним паметта

Г-жа Михайлович съобщи и голямата новина. "Стандарт" и "Европа Ностра" ще направят съвместно събитие на 31 август, когато в София пристига маестро Пласидо Доминго за концерт заедно с оперната прима Соня Йончева. В рамките на визитата им ще се състои церемония за промотиране и отличаване материалното и нематериалното културно наследство.

ВИЖ ОЩЕ: Илияна Йотова: Трябва да печелим от историята си

Скъпа, Мария, от името на "Европа Ностра" и от името на много европейски колеги, бих искала да обърна внимание на вашето визионерство и сила за лидерство, каза Михайлович. И допълни: "Измина една година от избухването на пандемията covid 19, вие работихте денем и нощем при много трудни обстоятелства, за да осигурите адекватна подкрепа за културата и културното наследство като част от възстановяването на Европа и в много европейски програми от образование за научни изследвания до сближаване в туризма.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Попконстантинов: Стандарт направи повече от правителствата

ВИЖ ОЩЕ: Рашидов: Имаме за какво да се гордеем!

ВИЖ ОЩЕ: Оскари за Чудесата на десетилетието

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай