Перперикон дръпна в битката за Чудесата

След него се нареди Панагюрското злато

Перперикон дръпна в битката за Чудесата | StandartNews.com

Скалният град на траките Перперикон дръпна днес, в първия ден от надпреварата Чудесата на десетилетието. По повод 10-ия юбилей на кампанията „Чудесата на България” СТАНДАРТ предложи на вас – нашите читатели, заедно да изберем топ 10 на Чудесата на десетилетието. И така още веднъж да отдадем заслуженото признание на онези символи от богатото ни културно-историческо, които ни карат да се чувстваме горди.

ВИЖТЕ 20-ТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ГЛАСУВАЙТЕ: Избираме Чудесата на десетилетието

В първите часове на класацията поведе най-старият град в Европа Провадия – Солницата. След това Царевец и Трапезица изравниха, докато привечер Перперикон зае водеща позиция. Веднага след него се нареди Панагюрското злато.

ВИЖ ОЩЕ: Стига чудесии! Идва книгата Легенди за Чудесата

Надпреварата, продължава до 20 декември.

Патрон на кампанията „Чудесата на България” в юбилейната десета година е българският еврокомисар Мария Габриел. Тя е автор на предговора към уникалното издание „40 легенди за Чудесата на България”, в което „Стандарт” за първи път събра магнетичните предания за крепости, манастири, природни феномени, съкровища и културно-исторически атракции. Книгата ще е на пазара до десетина дни. Тя е специалният ни подарък, за всеки, който се абонира за СТАНДАРТ през 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай