Иван Гранитски: Ние сме наследници и пазители на 7 цивилизации

Висшата стратегия за България е именно културната, посочи ученият

Иван Гранитски: Ние сме наследници и пазители на 7 цивилизации | StandartNews.com

Висшата стратегия за България е културната стратегия. Защото ние сме не само наследници, но и пазители на посланията на седем цивилизации. Ние сме длъжни да пренесем тези послания през вековете. Това заяви писателят и издател акад. Иван Гранитски на форума  Бранд България – Чудесата в ЮНЕСКО”, организиран от Общество „Културно наследство”, българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент – Европа Ностра. Конференцията се проведе с медийното партньорство на „Стандарт” и националната кампания „Чудесата на България”.

Той изтъкна приноса на кампаниите на "Стандарт" - "Чудесата на България", "Бранд България(" и "Чудесата на ЮНЕСКО". Няма друга медия, която през годините да е работила толкова систематично в тази посока. Виждаме резултатите - те са поразителни! Стотици хиляди българи са се докоснали до Чудесата на България. Трябва да убедим официалната власт, че има неща, които са над всичко - националните цели и стратегии, каза акад. Гранитски.

Отдавна сме избрали своя цивилизационен модел, това стана с приемането на християнството. "Стандарт" винаги е държал на православната църква, която винаги е спасявала България по време на кризи, посочи акад. Иван Гранитски.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай