"Бранд България - докосни Родопите" гостува на „Сцена Централни хали“

Изложбата може да бъде разгледана до 8 юли

"Бранд България - докосни Родопите" гостува на „Сцена Централни хали“ | StandartNews.com

Изложбата „Бранд България – докосни Родопите“,  която представя многобройните исторически забележителности на Свещената планина, гостува в артистичното пространство на Kaufland в София, в наскоро реконструираната сграда – паметник на културата Централни хали. Изложбата се реализира от Общество „Културното наследство“, българският представител на най-голямата организация за опазване на културното наследство на Стария континент „Европа Ностра”.

20 уникални фотопана представляват чудесата на Свещената планина – най-емблематичните обекти в Родопите, които покоряват всеки със своята красота, легенди и послания. Носии и традиционни облекла на различните етноси в Родопите и уникалните кристали от Мадан, които не се срещат никъде другаде в Европа, могат да видят на фотосите посетителите. 

До този момент експозицията е представяна в Народното събрание, както и на събитието „Дипломация на Чудесата! Бранд България – докосни Родопите“, организирано от Общество „Културно наследство“ в резиденцията на Кралство Мароко в София.  

Изложбата „Чудесата на Родопите“ привлече вниманието на Дипломатическия корпус към Бранд Родопи и Свещената планина, което е основание за надежда, че интересът на чуждите туристи към тази древна земя на заедността ще нарасне. И така културното наследство ще се превърне в ресурс за развитие на региона.

„Празнуваме и „Чудесата на България“, които с магията си  очароват. Непознатите чудеса от едно време, цялото ни историческо наследство, което гледаме и в клипа „Непознатото богатство“, четем и в едноименния сборник. По същия начин ни очароват и познатите млади чудеса, които днес разгръщат таланта си тук на сцената“, заяви на 28 юни на тържественото награждаване на младите посланици на Чудесата на България Славка Бозукова, председател на Общество „Културно насредство”. Събитието беше финално от фестивала „Непознатото богатство на България“, реализиран от фондация "Грижа за културното наследство" по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, която се реализира от Министерството на младежта и спорта.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай