Двама министри представят в Букурещ Чудесата на България

Общество "Културно наследство" и посолството ни в Румъния с уникална изложба в Букурещ

Двама министри представят в Букурещ Чудесата на България | StandartNews.com

Двама министри представят Чудесата на България в Букурещ. Министрите на културата Найден Тодоров и на туризма Евтим Милошев ще бъдат специалните гости на уникалната изложба за страната ни, която Общество "Културно наследство" и българското посолство в румънската столица правят в Букурещ по време на Срещата на върха на Европа Ностра. Общество "Културно наследство" с председател Славка Бозукова, издател и главен редактор на "Стандарт", е българският представител на най-голямата европейска организация за опазване на културно-историческото наследство Европа Ностра. 

Президентът на Европа Ностра световно известната оперна прима Чичилия Бартори /в средата/, изпълнителният президент на организацията проф. Херман Парцингер и генералният секретар Снешка Михайлович

Целта ни е да представим Чудесата на България в ЮНЕСКО и страната ни предвид на световното културно събитие, което догодина ще се проведе в София - 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО, каза г-жа Бозукова. С изложбата искаме да покажем богатото културно и природно наследство на страната ни и да поканим ръководството на Европа Ностра, както и гостите на организацията от цял свят, да посетят България догодина и да се включат в събитията от програмата на домакинството ни, допълни г-жа Бозукова. Тя съобщи в аванс, че по време на сесията на ЮНЕСКО в София Общество "Културно наследство" ще направи мащабен форум "Бранд Балкани" за създаването и реализирането на общи маршрути за културно-исторически туризъм в региона. 

2018 г., Берлин - "Стандарт" получи голямата награда на Европа Ностра за кампанията "Чудесата на България"

Министри, депутати, учени и неправителствени организации от цял свят се събират от 6 до 8 октомври в Букурещ за Срещата на върха на Европа Ностра. В рамките на най-голямото културно събитие на Стария континент ще бъдат раздадени годишните награди на Европа Ностра и ще бъдат набелязани целите, стратегията и приоритетите на организацията за следващата година. 

В рамките на съпътстващата програма ще бъде представена българската изложба. 

България от птичи поглед ще бъде изобразена на фасадата на българското посолство в Букурещ. Вътре пък ще бъдат експонирани огромни фотопана, представящи Чудесата на България. Сред гостите на събитието се очаква да бъдат Пийт Яспър, вицепрезидент на Европа Ностра и огромен приятел на България, представители на организацията от различни страни, много дипломати и приятели на България.

Славка Бозукова със Снешка Михайлович, генерален секретар на "Европа Ностра" и с Весна Марианович, генерален секретар на "Европа Ностра"-Сърбия

Фолклорен ансамбъл от Русе ще участва специално в събитието, за да представи невероятните певчески и танцови традиции на България.

В рамките на посещението си в Букурещ министрите на културата Найден Тодоров и на туризма Евтим Милошев ще имат двустранни срещи с румънските си колеги и с ръководството на Европа Ностра.

В края на Годишната среща на Европа Ностра генералният секретар на организацията Снешка Михайлович и Славка Бозукова ще подпишат тържествено меморандума, с който се финализира членството на Общество "Културно наследство" в Европа Ностра и неправителствената организация става официален представител на Европа Ностра в България.   

Президент на Европа Ностра е световно известната оперна прима Чичилия Бартори. Изпълнителен президент на организацията е проф. Херман Парцингер, един от най-изтъкнатите учени археолози в Германия, виден праисторик, който е познат в страната си като немския Индиана Джоунс. А почетен председател е звездата на оперната сцена, световноизвестният тенор Пласидо Доминго.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай