Цветана Стоянова: Имаме нужда от обучени и квалифицирани кадри

УНСС стартира магистърска програма по делови и здравен туризъм

Цветана Стоянова: Имаме нужда от обучени и квалифицирани кадри | StandartNews.com

За да бъдат популяризирани "Чудесата на България" е необходимо да има обучени и квалифицирани кадри. В тази връзка в УНСС е една от най-добрите катедри обучаващи специалисти по туризъм. Това заяви проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС. Тя участва в конференцията "Бранд България – Чудесата в ЮНЕСКО", организирана днес в София от Общество "Културно наследство", българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент – Европа Ностра. 

Конференцията се проведе в партньорство с медия „Стандарт” и националната кампания „Чудесата на България”. В нея участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-председателят на 50-ото НС проф. Андрей Чорбанов, министърът на културата Найден Тодоров, зам.-министъра на туризма Павлин Петров, плеяда кметове, историци, археолози, представители на БАН и университетите, посланици, неправителствени организации и медии. 

Власт и учени с програма за Чудесата ни в ЮНЕСКО

 "Ние постоянно обновяваме портфолиото си от магистърски и бакалавърски програми в тази сфера. От тази година стартираме магистърска програма по делови и здравен туризъм. Надяваме се от догодина да имаме и магистърска програма по културен туризъм", добави Стоянова.

Според нея, за да има успех туризмът на България е необходимо да имаме квалифицирани кадри, които да спомагат за неговото прославяне и за добрия имидж, който може да се създаде сред туристите.  

Чудесата в ЮНЕСКО! Найден Тодоров: Искаме да променим визията за България

През 2021 година организирахме няколко съвместни събития със медия "Стандарт",  едно от което беше свързано с популяризиране на дигиталните чудеса в страната. Имайки предвид дигиталното поколение се надяваме, че с реализацията на този проект ще стане и по-популярни съответните маршрути и сред по-младите хора, обобщи тя. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
RobBik
преди 12 часа

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Откажи