Живко Тодоров: Привличането на инвестиции е основната ни цел

Стара Загора се нуждае от високотехнологични производства

Живко Тодоров: Привличането на инвестиции е основната ни цел | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че градът ни се нуждае от високотехнологични производства, а не от инвестиции, които създават нископлатени работни места

„С надграждането на електронните услуги за хората от общината, трябва да въведем за инвеститорите обслужване на едно гише. Необходимо е да предлагаме бързо и ефективно обслужване, добра инфраструктура, човешки капитал и ниски данъци”, посочи кандидатът за кмет от ГЕРБ Живко Тодоров, при една от срещите си с представители на бизнеса в Стара Загора.

Той добави, че консултантската компания „Индъстри Уоч” е изготвила подробен доклад за Стара Загора. Според него, градът ни се нуждае от високотехнологични производства, а не от инвестиции, които създават нископлатени работни места. Живко Тодоров е категоричен, че секторът на информационните технологии трябва сериозно да бъде развит в Стара Загора, защото през последните години той е основната причина за ръста на работните заплати. „Имаме нужда от такива млади хора, които да останат в Стара Загора и да работят, да работят това, което желаят, да постигат кариера. За целта водим разговори с ръководството на Тракийския университет за разкриване на специалности, свързани с информационните технологии, за да привличаме инвеститори имено в тази сфера”, обясни кандидатът за кмет. Той добави, че след няколко дни ще бъде направена първа копка за изграждането на инфраструктурните трасета в Индустриална зона „Загоре”. Потенциал за голямо разширяване на зоната има и чрез обособяване на подобни терени на територията на бившето Летище Стара Загора, показва още докладът на „Индъстри Уоч”.

„През следващия мандат привличането на нови инвестиции е основната ни цел. Това стана възможно след като през изминалите 8 години положихме големи усилия да развиваме модерна и достъпна инфраструктура. Активно работихме с европейските програми, защото само с бюджета не можем да направим всичко, което е нужно, за да обновим улици, тротоари, междублокови пространства, образователна, културна и спортна инфраструктура. За да не товарим финансово хората, от 2012 г. не сме променяли и местните данъци и такси и те са сред най-ниските в България”, посочи Живко Тодоров.

Със средства, осигурени от правителството беше създаден и разширен парк „Артилерийски”, който предлага разнообразни възможности са спорт и отдих. „Имаме уверението на премиера, че държавата ще ни помогне за изграждането на многофункционална зала с 5000 места. В парка ще направим нова Ритуална зала и параклис. Бързо ще изградим и скейтпарка, който е чакан от младите хора”, съобщи кандидатът за кмет.

През 2019 г. близо 4 млн. лева са вложени за цялостен ремонт на залата в бившия Синдикален дом, която се превърна в Културен център „Стара Загора”. До дни ще бъде открит Музей „Литературна Стара Загора”, който дълго време нямаше собствен дом. Готов е идейният проект и за ремонт на Летния театър.
Зоопаркът, който се радва на много посетители от цялата страна, 100 хиляди за година, ще бъде обновен и ще стане още по-привлекателен.

Руският пазар ще придобие модерен облик. Паралелно с неговото изграждане, ул. „Капитан Петко войвода” ще стане с четири ленти за движение, което ще облекчи автомобилния трафик. С тази цел ще се направи продължение на бул. „Славянски” в посока запад, като се свърже с разклона за с. Старозагорски бани. Разработва се нов генерален план за организация на движението. Ще се въведат нови маршрути на градския транспорт. В кварталите на града ще бъдат обособени нови паркинги.
Парк „Бедечка“ и пространството около стадион „Берое“ ще бъдат облагородени.

Инвестира се в реконструкция на ВиК мрежата на кварталите „Самара – 1“ и „Самара – 2“, както и на уличната мрежа и междублоковите пространства в кв. „Казански”, кв. „Три чучура-юг”, а също и в други райони на града.
В програмата за управление на кандидата за кмет на Стара Загора Живко Тодоров са предвидени изграждане на подгряваща лекоатлетическа писта на открито, рехабилитация на сградата на спортна зала „Стара Загора“ (зала ДЗУ) и на сградата на БСФС. Ще продължи политиката и на изграждане на площадки за масов спорт.
„След придобиването на бившата сграда на АГ-комплекса, ще я превърнем в модерен общински здравен център. Ще повишим качеството на материалната база и в общинските здравни заведения”, посочи Живко Тодоров.

Повече средства ще бъдат вложени за подобряване на инфраструктурата в селата от общината, като там приоритетно ще бъдат решени най-належащите проблеми, които хората посочват и по време на десетките срещи, които кандидатът за кмет на Стара Загора и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ правят в малките населени места на общината.

Направеното се вижда, продължаваме заедно да работим за Стара Загора. #43

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай