Ще строят супер автомобилна писта в Стара Загора

Това обеща кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров

Ще строят супер автомобилна писта в Стара Загора | StandartNews.com

Автомобилното състезание „Писта Стара Загора”, което е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, привлече хиляди почитатели през почивните дни в Стара Загора. В надпреварата се включиха 55 екипажа, сред които най-елитните състезатели на България, а зрителите бяха хиляди.

„Състезание като „Писта Стара Загора” е важно, защото е атрактивно и привлича много хора, кафенетата са пълни и градът е в еуфория. Лично мен много ме радва силното присъствие на старозагорски участници, защото автомобилният спорт се развива много добре и в нашия град. Планираме да изградим автомобилна писта в Стара Загора, която да няма аналог в България. По този начин ще привличаме още много спортни събития и заедно с това ще стимулираме развитието на туризма”, заяви пред журналисти настоящият кмет на Стара Загора и кандидат за трети мандат от партия ГЕРБ Живко Тодоров след откриването на автомобилното състезание „Писта Стара Загора”.

На официалното откриване присъства и водачът на листата с кандидати за общински съветници от партия ГЕРБ Николай Диков.

Живко Тодоров, който е и председател на Организационния комитет на „Писта Стара Загора”, благодари на участниците и на организаторите и им пожела успех и безаварийно състезание.  Преди старта, Живко Тодоров направи обиколка на трасето с екологичния електромобил, управляван от Николай Диков, а колата имаше функцията на патрулна за надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай