Паргов обеща промяна на таксиметровите шофьори

Досега в СОС липсваше воля да бъдат решени проблемите в този бранш, но ситуацията ще се промени скоро

Паргов обеща промяна на таксиметровите шофьори | StandartNews.com

Досега в СОС липсваше воля да бъдат решени проблемите в този бранш, но ситуацията ще се промени скоро, заяви лидерът на БСП-София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов. Благодаря на всички таксиметрови шофьори, които се отзоваха на поканата. Трябваше да дойдат много повече, но разбрахме, че опонентът ни от ГЕРБ е отправил преки заплахи към тези, които ще дойдат от различните компании да присъстват, да им кажа: Не се плашете, промяната идва! С тези думи лидерът на БСП-София и водач на листата на социалистите за общински съветници Паргов се обърна към таксиметровите шофьори. Днес той заедно с кандидата за общински съветник от листата на социалистите Ивайло Павлов, с кандидата на БСП за кмет на район "Подуяне" Веселин Жечев и с народния представител Димитър Данчев се срещнаха и разговаряха с представители на таксиметровия бранш в София. Темите, които те обсъдиха, бяха свързани с обновяването на тарифите всяка година, с обособяването на стоянки, с липсата на химически тоалетни за нуждите на таксиметровите шофьори, използването на буслентите, както и големината на данъка.

Калоян Паргов беше категоричен, че цените трябва всяка година да бъдат преразглеждани и коментирани. "Нека Столичният общински съвет да започне да спазва закона и веднъж годишно да преразглежда минималните и максималните тарифни цени на таксиметровите превози в София, в диалог с Вас и гражданите - заяви той. - Проблемите в този бранш са много. А липсва диалог от страна на Столична община с шофьорите. Поставянето на стоянки на места, които са удобни само и единствено на Столична община, също е проблем. Решаването зависи от волята и организацията на Столична община, която трябва да направи нещо, крайно време е. Досега в СОС липсваше воля да бъдат решени тези проблеми, но ситуацията ще се промени скоро."

Народният представител Димитър Данчев пое ангажимент да внесе за разглеждане проблемите на тактиметровите шофьори в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай