Нова организация на движението в Стара Загора

Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров проведе среща с представители на трите фирми за таксиметрови превози в града

Нова организация на движението в Стара Загора | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров проведе среща с представители на трите фирми за таксиметрови превози в града. В нея участваха също и евродепутатът Андрей Новаков, както и кандидатите за общински съветници Николай Диков - водач на листата, и Йордан Николов, който бе зам.-кмет през мандат 2015-2019 г.

„Виждам, че има улици, които не трябва да бъдат еднопосочни, но това е временно решение” – каза кандидатът за трети кметски мандат. Йордан Николов уточни, че предстои да бъде разработен генерален план на организация на движението в Стара Загора. Той ще бъде обсъден и с представителите на таксиметровия бранш, за да е максимално удобен и функционален.

Таксиметровите шофьори повдигнаха въпроса за премахването на броячите на светофарите. Те ще бъдат заместени от мигаща зелена светлина, тъй като се въвежда нова система за управление и контрол на трафика. За пешеходците ще има отделна секция на светофара, която ще им дава предимство, за да се избегнат рискови ситуации. Шофьорите на таксита останаха удовлетворени от планираните промени, които пряко касаят дейността им.

Живко Тодоров обясни къде са планирани ремонти на улици. Съобщи, че през следващия мандат трябва да се изгради продължението на бул. „Славянски” до разклона за Старозагорските бани, което допълнително ще облекчи автомобилния трафик. „Знам, че ремонтите създават неудобства, но те са необходими и трябва да проявим търпение” – каза кандидатът за кмет от ГЕРБ. Той уточни, че проектът по подмяна на подземна инфраструктура и асфалтиране на улиците в кв. „Самара 1” трябва да приключи до лятото на следващата година. През 2020 г. Общината ще кандидатства за финансиране на ремонта и в кв. „Самара 2”. Цялостно асфалтиране ще бъде направено и на основната улица в кв. „Лозенец”, където ще има и допълнителни отводнителни шахти.

Живко Тодоров представи и част от проектите, изпълнени с европейски средства, и обясни защо бъдещите планирани дейности са важни за старозагорци и гостите на града. „Възползваме се максимално от европейските средства, за да направим града още по-хубав и това да не е за сметка на данъците на хората” – добави Живко Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай