НФСБ: Варна има нужда от инвеститори

Варна ще се развива успешно, когато изгради индустриална зона и привлече повече частни инвеститори, каза кандидатът за кмет на НФСБ Димитър Карбов

НФСБ: Варна има нужда от инвеститори | StandartNews.com
  • Варна ще се развива успешно, когато изгради индустриална зона и привлече повече частни инвеститори, каза кандидатът за кмет на НФСБ Димитър Карбов

„Целите ни в управлението на града за нас са кауза, амбиция и визия за бъдещето – каза Димитър Карбов, кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на НФСБ, на среща със съмишленици и симпатизанти в конферентната зала на Интерхотел „Черно море“. Привличането на инвестиции, възстановяването на производството, разкриването на работни места, целогодишният туризъм, добрата инфраструктура и добрите социални дейности са факторите, които, според нас, ще превърнат Варна перлата на Черно море, за каквато е била призната преди почти век – през 1923 година. Съзнаваме, че сме наследници на прекрасни традиции и на достойни хора, затова наш дълг е да пазим и развиваме техните завети“.

В срещата участваха Валери Симеонов, председател на НФСБ, Валентин Касабов, зам. председател, Християн Митев, председател на контролния съвет на партията, кандидатите за кметове на райони и кметства – Стелян Любославов (р-н Владиславово), Христина Гуридова (р-н Аспарухово), Злати Иванов (р-н Младост), Татяна Димитрова (р-н Одесос), Илия Карагьозов (р-н Приморски), Зорница Георгиева (Тополи), кандидатите за общински съветници Георги Александров, Ганчо Ганев, Фросияна Николова, Цветомир Гроздев, Лилия Костадинова и Хриска Георгиева.

„Нашите кандидати са хора на действието, доказали себе си както в професионално, така и в нравствено отношение – каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ – В местната власт във Варна те ще бъдат контрапункт на порочното „партийно“ управление, защото ние от НФСБ нямаме практика да назначаваме протежета на ръководни постове, нито да уреждаме обществени поръчки и конкурси за близки партийни фирми. Нашите представители няма просто да присъстват, те ще преобръщат местната власт в правилната посока – в интерес на гражданите, на бизнеса и на развитието на града, или както е казал Левски – времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“.

В хода на срещата бяха обсъдени основните цели на НФСБ във Варна, сред които от водещо значение за бизнеса се очерта изграждането на път към южната промишлена зона, защото бул. „Девня“ е изключително натоварен. За развитието на града и за разкриването на нови работни места от решаващо значение ще бъде изготвянето и реализирането на алтернативен проект за ново пристанище с интермодален терминал, отговарящ на съвременните изисквания на транспортния бизнес.

В отчета си за миналия мандат общинските съветници на НФСБ подчертаха няколко важни постижения: двойното увеличение на бюджета на града, който вече достига до 500 млн. лв. годишно, въвеждането на „синя зона“ и решаването на проблемите с паркирането в центъра, ремонтите и модернизацията на младежкия дом, на училища и на детски градини, премахването на 250 незаконни постройки в гетото „Максуда“.

„Уверени сме, че гражданите на Варна оценяват свършеното и ще продължат да подкрепят нашите кандидати за кметове и общински съветници, като гласуват за сигурност, спокойствие и развитие на Варна с № 8 в бюлетините!“ призова Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай