Манолова облече розово срещу рака на гърдата

В Южния парк представители на 20 държави бягаха в подкрепа на жените с рак на гърдата

Манолова облече розово срещу рака на гърдата | StandartNews.com

Мая Манолова продължи днес кампанията си за кметския пост на София, като се включи в инициатива срещу рака на гърдата. Тя взе участие в пробег в подкрепа на борбата с коварната болест.

В Южния парк представители на 20 държави бягаха в подкрепа на жените с рак на гърдата.

Маратонът е достъпен за всички желаещи, а каузата му е да обедини жените с техните семейства, приятели и съмишленици в битката им за живот. Събитието , в което 5 км се бяга, а 2 км - се ходи ще се случи паралелно в 16 европейски столици, сред които Рим, Брюксел, Прага, Загреб и Атина.

„Подкрепям инициативата независимо дали ще бъда кмет или не, а като жена. Знам колко е важно да има подкрепа в такъв момент и затова се обръщам към всички близки на жените, които се борят с тази диагноза – подкрепете ги, прегърнете ги, целунете ги – топлината и любовта лекува“, заяви Манолова.

„Мили момичета, не се плашете“, призова Манолова.

„Знам как се чувстват всички, които за първи път чуват диагнозата „рак“, минала съм през това и зная, че подкрепата е най-важна. Подкрепата на близки, на приятели, на други жени, минали през болестта. И зная, че болестта е лечима. Необходима е само малко отговорност пред себе си и собственото здраве - 15 минути профилактичен преглед. Направете го още утре!“, призова Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай