Катя Георгиева с европейска подкрепа за Ямбол

Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на Ямбол бе поканена в Европейския парламент на 17-ото издание на Седмицата на регионите и градовете в Брюксел

Катя Георгиева с европейска подкрепа за Ямбол | StandartNews.com

Подкрепа за Ямбол на най-високо европейско ниво получи кандидатът за кмет на „БСП за България“ Катя Георгиева. Тя беше поканена в Европейския парламент по време на провеждащото се 17-ото издание на Седмицата на регионите и градовете в Брюксел.

Катя Георгиева успя да се срещне с председателя на Комитета на регионите Карл-Хайнц Ламберц, да му разкаже за Ямбол и получи уверение, че може да разчита на неговото съдействие и подкрепа.

Кандидатът за кмет на Ямбол присъства на избирането на ръководство на групата на социалистите в Комитета на регионите и успя да уговори сътрудничество за Ямбол с Енрико Роси – ръководителят на административен регион Тоскана в Италия и Хуан Еспадас - кмет на испанския град Севиля.

Ямбол вече има нов приятел и в лицето на заместник-председателя на Европейския парламент унгарката с български произход Клара Добрев. Тя посрещна Катя Георгиева в кабинета си и разговаря с нея на прекрасен български език.

„Моята мечта за Ямбол е да задържим и да върнем младите хора в него“, сподели пред зам.-председателя на Европейския парламент Катя Георгиева и допълни, че голямата й цел е Ямбол да има бъдеще на развиващ се областен град и регионален център.

Клара Добрев заяви, че в Европейския парламент социалистите се борят за европейски минимален доход. „Една от причините да съм ангажирана към тази програма е точно защото в Унгария 600-700 хиляди души емигрираха в Западна Европа заради ниски доходи. Ако успеем по някакъв начин да вдигнем нашите доходи в България, в Румъния, в Унгария, в Словакия, поне на ниво хората да могат нормално да живеят в собствените си страни, според мен много от нашите младежи, които са емигрирали, могат да се върнат“, каза зам.-председателят на Европейския парламент и уточни, че това е една от най-силните програми на европейските социалисти, която има смисъл точно заради градове като Ямбол.

Катя Георгиева проведе среща и с председателя на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия. Испанската социалистка я увери, че може да разчита на нейната подкрепа и ще й помага за Ямбол с каквото може.

В Европейския парламент трябва да има по-тясно взаимодействие с представители на регионалните и местните общности, защото те са по-близо до европейските граждани и познават техните проблеми, коментира визитата си в Брюксел Катя Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай