Карадайъ: ГЕРБ удря основата на демокрацията

Ден по-рано в Търговище председателят на ДПС обяви, че очаква там изболрите да приключат още на първи тур

Карадайъ: ГЕРБ удря основата на демокрацията | StandartNews.com

"ГЕРБ налага противоконституционни текстове в Изборния кодекс, но когато дойде ситуация, в която техните кандидати да не отговарят на наложения от тях Изборен кодекс, нарушават закона. Когато се нарушават по този начин законите, особено по време на избори, това е удар в основата на демокрацията в нашата Родина. На демокрацията, за която дадохме свидни жертви, за да живеем свободно". С тези думи се обърна към жителите на община Венец председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. На предизборна среща в шуменското село Венец лидерът на ДПС заяви, че кандидатите за кмет и общински съветници от ДПС вече са избрани, защото те са издигнати от най-силната партия, която е еталон за управление на малки и средни общини. "Властта не е държавата – държавата са хората и правилата", каза още Карадайъ по време на срещата в общинския център, където бяха представени кандидатите за кметове и листата за общински съветници начело с кандидата на ДПС за кмет на община Венец Нехрибан Ахмедова.

Някои партии идват тук и си заминават като се опитват да ни мътят главите. Ние знаем коя е нашата сила и коя е партията, която се грижи за нас, но понякога наши „приятели“ ни подвеждат да гласуваме за тези, които работят против нас, обяви лидерът.

Ние искахме да се спазват международните правила и да имаме правото на информиран избор, като можем да говорим на майчиния си език по време на изборна кампания, заяви Карадайъ. ГЕРБ наложиха забрана за ползването на нашия майчин език. Криейки се зад един термин, свързан с уж уседналост, на база на някакви служебни адреси, които абсолютно незаконно са наложени на нашите братя и сестри, които бяха изгонени от България, отнеха техните конституционни права да могат да гласуват. И ГЕРБ и БСП заедно гласуваха за това, обясни председателят на ДПС. 

Мустафа Карадайъ каза, че ДПС няма да позволи на никого да заплашва и да руши демокрацията. За партията важи същото. ДПС не е на никой. ДПС е на всеки един от нас, защото ДПС е нашето единство и никой няма правото да си присвоява ДПС, обясни председателят.

Той поясни, че ДПС си има вътрешни правила, по които да функционира – има Устав, своите компетентни и колективни органи, на база чиито решения партията функционира демократично. Ако някой тръгне да си присвоява партията, да нарушава правилата и си мисли, че обществена организация може да се управлява еднолично, там е нужно да правим корекции, бе категоричен лидерът на ДПС.

Карадайъ каза, че е важно всички да излезем и да гласуваме на тези избори. С тези избори не само ще изберем нашите кметове, а и да дадем послание до София, че ние няма да допуснем да се нарушават законите и демокрацията в нашата Родина. Ще отправим послание до Брюксел и ще кажем, че властта не е държавата – държавата са хората и правилата. Някой, който е на власт, не може да си мисли, че е държавата, обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ.

Чувстваме се свободни в нашата страна и в тази страна ще говорим, всеки на какъвто език си иска – на майчиния си и ще учим майчините езици на нашите приятели, защото това е ДПС, заяви зам.-председателят на ПГ на Йордан Цонев. Ние сме една общност в най-българската партия – ДПС. Той каза, че ДПС е партията на истинските патриоти. Партията, в която хората не разделят другите хора. Нашият основен девиз е заедността, заяви Цонев. Партията, която осигури победата над тоталитарния режим по мирен, но изключително силен начин. Победата срещу поругаването на човешкото достойнство. Партията, която осигури мирният преход на България. Партията, която осигури със своя лидер и визионерът в българската политика д-р Ахмед Доган нашето европейско и евроатлантическо бъдеще. Партията, която и днес е в авангарда на всички битки за хората и за нашата Родина, бе категоричен Цонев.

Евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк каза, че ДПС гледа на Венец не като отговорност, а като ценност и затова другите политически сили няма какво да се оглеждат тук. Нашият избор е ясен. Кого ще изберем ние на предстоящият вот, ако не майката и нашият учител, популярната Нехрибан Ахмедова, запита Кючюк.

На предизборната среща присъстваха още зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.- председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят  на ПГ на ДПС Хамид Хамид и бившият народен представител Христо Бисеров. 

Ден по-рано в Търговище председателят на ДПС обяви, че очаква там изболрите да приключат още на първи тур. „Зная, че ще ви виждам в следващите 4 години като кмет“, обърна се Карадайъ към Хамди Илиязов и обеща пълната подкрепа на партията за развитието на региона. На официалното откриване в Драматичния театър бяха представени кандидатите за кметове на кметства и листата за общински съветници начело с кандидата на ДПС за кмет на общината Хамди Илиязов. 

"Нашите деца, братя и сестри са пред нас и искат да вземат решенията за бъдещето на своя живот в община Търговище. Искат да вземат бъдещето в своите ръце и да гарантират достоен живот за техните деца тук в нашата община Търговище и България", каза още Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай