Диана Иванова: Мислим за бъдещето на децата и тяхната безопасност

Uандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ се срещна с представители на фирми, които обучават водачи на МПС

Диана Иванова: Мислим за бъдещето на децата и тяхната безопасност | StandartNews.com

„Мислим за бъдещето на децата, те да имат правилното кариерно ориентиране, да се забавляват, но и да живеят в една безопасна среда. Разбирам адреналинът към високите скорости, но това, което става по българските пътища, е война. Това безумие трябва да спре“, заяви кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова по време на среща с представители на фирми, които обучават водачи на МПС, шампиони по автомобилизъм и представители на мотор-спорт гилдията в Русе.

По време на срещата Росен Даскалов – общински ръководител на ПП ГЕРБ презентира изграждането на център за моторни спортове и безопасност на движението. Проектът на Българската федерация по картинг спорт, съвместно с Министерството на спорта, за намаляване броя на жертвите в следствие на пътни инциденти би могъл да бъде приложен в училищата с помощта на образователната система и Министерството на транспорта чрез изграждането на система за обучаване на учащите се по безопасност на движението и придобиване на навици за управлението на автомобил в ранна детска възраст. Изграждането на умения за безопасно шофиране трябва да става паралелно с изграждането на децата като личности, за да се превърнат от опасни в безопасни участници в движението. Това може да стане с практическо обучение и специални центрове за обучение на деца до 14 години.

„Използваме за пример водещи държави като Финландия и Великобритания. Създаването на центрове като този в Русе има на много места в България. С леки подобрения, училищните дворове могат да се използват за малки центрове, имитиращи градска среда – каране и трениране за безопасно управление на колело. Следваща стъпка е във всеки един окръжен град да има по един център по безопасност на движението. Изграждането ще става чрез публично-частно партньорство между бизнеса и Министерството на спорта“, сподели още по време на срещата Росен Даскалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай