Борисов: Стара Загора заслужава нова спортна зала

Той посети заедно с кандидата за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров парк „Артилерийски", изграден със средства, отпуснати от правителството

Борисов: Стара Загора заслужава нова спортна зала | StandartNews.com

„Стара Загора заслужава да има нова спортна зала, но ще я обещая след изборите, за да не ме упрекнат моите опоненти в агитация" - заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Той посети заедно с кандидата за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров парк „Артилерийски", изграден със средства, отпуснати от правителството.

След разширението паркът е разположен на площ от 130 дка и предлага многообразни възможности за спорт и отдих. Сред приоритетите на Живко Тодоров е изграждането и на многофункционална зала с 5000 места в района на парка.

Кандидатът за кмет запозна министър-председателя с проектите, които Общината предстои да реализира. „Започваме ремонт на Зоопарка, на Летния театър и на Станционната градина. Предстои откриването на Музей „Литературна Стара Загора". След няколко дни ще направим в парк „Артилерийски" първа копка за изграждането на скейтпарк", съобщи Живко Тодоров.

Премиерът даде висока оценка на облика на града и на направеното през последните 8 години. „Вижте санираните блокове как изглеждат сега, а какви бяха преди. Направиха се кръгови съоръжения за облекчаване на трафика по улиците, фонтани в парковете, ремонтът на пешеходния булевард и на площада превърнаха центъра в прекрасен. Спасихте парк „Бедечка"... Стара Загора е много хубав град за живеене, с много развит спорт, стадионът също е много добър", каза Бойко Борисов.

За кандидата за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров и за кандидатите за общински съветници се гласува с № 43 на изборите на 27 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай