18-годишен причинил мелето край Казанлък

Сигналът за инцидента, който стана на пътя Габрово-Казанлък в района на село село Хаджидимитрово, е подаден около 1 часа

18-годишен причинил мелето край Казанлък | StandartNews.com

18-годишен младеж с шофьорска книжка от едва седем месеца е причинил жестоката катастрофа, при която загинаха шестима души, съобщи bTV.

Сигналът за инцидента, който стана на пътя Габрово-Казанлък в района на село село Хаджидимитрово, е подаден около 1 часа.

"Лек автомобил "Ауди" с габровска регистрация и 42-годишен водач пътува към Казанлък, а срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза "Мерцедес" с петима души. Следва челен сблъсък на правия участък. Всички са загинали на място", обясни инспектор Веселин Георгиев от РПУ-Казанлък.

По първоначални данни има употреба на алкохол от страна на младия шофьор, причинил катастрофата. С колко промила обаче младежът е седнал зад волана ще бъде изяснено, след като излязат резултатите от назначените експертизи.

Спътниците му са на възраст между 18 и 30 години. Петимата се връщали от годеж.

Заради катастрофата пътят между Габрово и Казанлък бе затворен за повече от седем часа. Малко преди 8 ч. отсечката бе отворена за движение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай