Затвор за заплата под масата

Демографското бъдеще - стратегически приоритет на 50-ото НС, искат министри, бизнес и учени

Затвор за заплата под масата | StandartNews.com

Затвор за заплата под масата. Това предложи зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов, председател на СД на „Минстрой Холдинг“ АД, по време на форума "Демографското бъдеще на България. Инвестиции в технологии, инфраструктура и човешкия капитал", организиран от "Стандарт".

Медията ни събра на една маса министрите на труда и социалната политика Ивайло Иванов, на икономиката - Петко Николов, на здравеопазването - д-р Галя Кондева, заместник-министри, депутати, представители на бизнеса, на БАН, на университетите и на неправителствените организации, за да излязат с общ пакет от мерки за демографското развитие на България.

Участниците в дискусията подписаха меморандум, с който настояват демографското бъдеще на България да е основен държавен приоритет на 50-ото НС и изпълнителната власт. 

Една от големите причини за демографската катастрофа в България е сивият сектор. Голяма част от работниците получават заплатата си под масата, заяви проф. Вълканов. Сивата икономика е многомилиардна. Тя повлича след себе си още един огромен проблем - недостига на пари за пенсии, каза проф. Николай Вълканов. И подчерта: Решението е едно - криминализиране. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петелс
преди 3 месеца

Тази личност ми е противна,но съм съгласен с твърдението му и това което предлага

Откажи