Четвъртък,

Защо плажът на „Дюни“ е празен?

От: стандарт -
A
A
A

 

Портиер не пуска туристи на празния плаж на „Дюни“, ако нямат предварителна резервация. На абсурда днес се е натъкнал Стефан Баев. Плажът на вилното селище е бил зает на едва 7%. Въпреки това, Стефан не е успял да стигне до него, защото нямал онлайн резервация, пише gramofona.com.

„В този момент ченето ми висва, останах без думи, замислям се, после още по-дълбоко се замислям, обръщам поглед към празния "резервиран" плаж... и прихвам да се смея. Портиерът, осъзнавайки нелепостта на обяснението си, също тихо започна да ми приглася. Смеейки се на безумната ситуация и съзнавайки тъпотията, в която сме поставени да живеем, той гледа неловко, а аз тъпо с горчивина и усещането не на човек, а амеба!“, разказва Стефан Баев.

При опит на репортер на gramofona.com да направи онлайн резервация за плажа на вилното селище, платформа, през която това може да се случи, не е открита. „Няма платформа. Явно не искат случайни хора да са там, макар да няма чужденци. Момчето любезно добавя – ей, там има един портал за свободната зона. Т.е. те не ни режат законовия достъп, просто те карат да се чувстваш втора ръка“, разказват хора, които са изпадали в същата ситуация.

Стефан Баев смята да сезира Министерството на туризма за нововъведението на „Дюни“ и признава, че явно за голяма част от бранша не е проблем, че българите вече избягват родното Черноморие. „Няма да подкрепя българския туризъм в този му вид, с тези собственици и при тези условия! Напротив! Бих му помогнал да глътне колкото може повече вода в този му вид и да сложа край на мъките му!!! Съжалявам за малцината свестни хора отдадени и правещи всичко, за спасяването на бизнеса. Но покрай сухото, гори и мокрото!“, допълва Баев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички