Южното Черноморие изпреварва с ваксинирането

И излъчва посланието, че за гостите има здравна сигурност

Южното Черноморие изпреварва с ваксинирането | StandartNews.com

Южното Черноморие изпреварва темповете на ваксиниране и излъчва посланието, че за гостите има здравна сигурност, както и потенциал за ваксинационен туризъм, насочен към съседните държави. Това стана ясно на среща в Бургас между министърът на туризма Стела Балтова с местната администрация, контролните органи и представители на туристическия бизнес от Южното Черноморие. 

В момента активно се работи по изработването на здравен протокол за действие в случай на установяване на заразен с COVID-19 турист. Всички се обединиха около идеята, че ваксинирането трябва да бъде приоритет и фирмена политика в туристическия сектор, а нивото на ваксинирани е "златният стандарт", който може да ни осигури пътуванията и успешен туристически сезон.

От РЗИ-Бургас съобщиха, че разполагат с 4 вида ваксини, в това число и еднодозова и всеки, който иска да се ваксинира може да избере. Има и изнесени на плажовете и на открито ваксинационни центрове. От една от най-засегнатите от COVID-19 области, в момента в област Бургас има дни без нови заразени, а броят на напълно ваксинираните надхвърля броя на заразените от началото на епидемията.

Министър Балтова увери, че всички усилия на кабинета са насочени към възстановяване на туристическия бизнес, заемайки се с изключително неотложните мерки, главно от финансов характер, но също и свързаните с бързо променящата се пандемична ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай