Влизаме юли в чакалнята за еврото

ЕЦБ ни отпусна суапова линия за 2 млрд. евро без краен срок

Влизаме юли в чакалнята за еврото | StandartNews.com

През юли влизаме в чакалнята на еврозоната. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в МС след заседанието на Европейския съвет, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.

"За една седмица свършихме това, което трябваше за три месеца да се свърши и заедно с Хърватия се надяваме през юли да влезем в чакалнята на Еврозоната", обясни Борисов.

ЕЦБ ни отпусна суапова линия за 2 млрд. евро без краен срок, съобщи още премиерът. Той допълни, че в Европа ще се обсъжда фонд за излизане от кризата.

На 6 май ще е следващият Европейски съвет. „На нашите приятели от Хърватия им се падна такова председателство, в което няма да може да се проведе нито срещата със Западните Балкани, затова се разбрахме пак така с онлайн връзка да я проведем – и тогава отново ще говорим и предоговаряме финансовата рамка в размер на 540 милиарда евро, за да я обединим и с един Фонд за излизане от кризата. ЕК пое ангажимент да подготви и съгласува с нас всичко. Както и Меркел каза – дано за толкова малко време успеят”, заключи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай