Вижте първия електрически пикап от догодина

Излиза на пазара от началото на 2021

Вижте първия електрически пикап от догодина | StandartNews.com

 

Очаква се Rivian да бъде първият, които ще пусне на пазара изцяло електрически пикап в началото на следващата година.  Компанията засега няма намерение да става публична, но допуска допълнително финансиране, за да подпомогне „агресивни планове за растеж“. През миналата година компанията събра 2,85 млрд. долара от известни компании като Amazon, T. Rowe Price Associates, Cox Automotive и Ford.

След като акциите на производителя на електрически камиони Nikola Motor Co. скочиха след IPO-то си миналия месец и циментираха 38-годишния основател Тревър Милтън като най-новия милиардер в бранша, Робърт Скаринг основател и главен изпълнителен директор на Rivian Automotive Inc., практикува нещо, което той нарича „активно смирение“.

„Ние сме фокусирани върху това да гарантираме доставките си“, каза Скаринг пред CNBC по време на видео интервю от фабриката на производителя на електрически камиони в Централен Илинойс. „Ние сме в състояние, в което сме добре позиционирани за стартиране на продуктите, бързо се разрастваме и ускоряваме бъдещи продукти", каза той.

Какви са плановете на Rivian? Те включват R1T пикап, R1S SUV, както и линия микробуси още в началото на идната година, от които Amazon предварително поръчаха 100 000 през миналата година за флота си за доставки през следващото десетилетие.

Rivian заяви, че пикапът и SUV, който дебютира в края на 2018 г., ще постигнат обхват на шофиране с едно зареждане на повече от 400 мили - в съответствие с топ модела S Long Range Plus на Tesla.

Камионите ще се произвеждат в бивш завод на Mitsubishi Motors в Нормал, Илинойс, който беше закупен за 16 милиона долара през 2017 г. Компанията изхарчи повече от 750 милиона долара за оборудване, реновиране и разширяване на съоръжението преди производството. Служителите вече да са 2400 души, а топмениджмънта е привлечен от Proterra, ветерани от Tesla и Harley-Davidson.

Фактът, че Rivian вече има завод с площ от 2,6 милиона квадратни метра, включително склад за боядисване, който предстои да завърши, го поставя пред други компании като Nikola и Tesla, които все още се бавят със завода на Cybertruck.

Това не означава, че Rivian няма своите предизвикателства. Изработването на превозно средство е изключително сложно. И дори след като производството е започнало, Tesla доминира на пазара на изцяло електрически превозни средства с култовата си база от фенове, чакащи месеци, ако не и години, за своите автомобили.

Rivian приема предварителни поръчки за изцяло електрическия си пикап и всъдеход, които включват 1000 долара депозит за възстановяване. Компанията крие колко резервации е приела, но твърди, че е доволна. Rivian, подобно на Tesla, планира да продава автомобилите си директно на потребителите, заобикаляйки франчайзинг дилъри, които се използват от „традиционните“ автомобилни производители като GM и Ford, пише инфосток.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай