Вигинтаc Шапокас е новият изпълнителен директор на BILLA България

В Борда на директорите се завръща и Николай Петров, който управлява BILLA Русия през последните години

Вигинтаc Шапокас е новият изпълнителен директор на BILLA България | StandartNews.com
  • В Борда на директорите се завръща и Николай Петров, който управлява BILLA Русия през последните години

Вигинтас Шапокас е новият изпълнителен директор на BILLA България, който пое управлението на компанията от 1 октомври. В Борда на директорите се завръща и Николай Петров, който ръководи BILLA Русия в последните години.

Вигинтас Шапокас има дълъг професионален опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки. След дипломирането си в специалност „Политически науки и международни отношения“ в Университета във Вилнюс през 2003 г., започва кариерата си в MAXIMA Grupe в Литва. В продължение на две десетилетия е част от висшия мениджмънт на компанията в различни страни и пазари. От тях, 6 години заема длъжността на изпълнителен директор в България. През 2018 г. той оглавява SuperSol Group – компания, класирана в топ 5 в търговията на дребно в Южна Испания, със 180 магазина и продажби в размер на 650 милиона евро.

Бордът на директорите на компанията се разширява с връщането на Николай Петров на позиция главен оперативен директор. В това свое качество, той ще отговаря за управлението на отдел „Продажби“, „Спейс мениджмънт“ и Технически отдел. Кариерата му в компанията стартира още през 2001 г., а до момента заема длъжността изпълнителен директор на BILLA Русия. Професионалният му път преминава още през позициите на директор „Продажби“ в BILLA България и BILLA Русия, а в периода 2011-2015 г. отново е сред членовете на Борда на директорите в страната.

В управителния борд на компанията, която през настоящия месец отбелязва 21 години на българския пазар, са още Албена Георгиева – главен оперативен директор и Ваня Динева-Странджева – главен финансов директор. В качеството си на главен оперативен директор, Албена Георгиева ще продължи да отговаря за отделите „Управление на категориите“, „Контрол на качеството“, „Импорт мениджмънт“, „Анализ на промоционалните активности“ и „Собствени марки“. Главният финансов директор на компанията от своя страна управлява дейностите на отделите „Счетоводство“, „Контролинг“, „Управление на недвижимата собственост“, „Кеш мениджмънт“, „Правен“ отдел, ИТ и BILLA Сървиз.  

Бордът на BILLA България, с подкрепата на целия екип, надхвърлящ 4500 човека в страната, ще продължи своята работа в посока успешно развитие на търговската верига с най-голям брой филиали в страната, с благодарност и към постигнатото от Норберт Мисбрандт. Той бе начело на BILLA в последните повече от две години, а понастоящем ще поеме към нови професионални предизвикателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай