Възможно ли е да избираш кога, къде и колко да работиш и да печелиш атрактивни награди

Лидл България даде старт на практикантската си програма

Възможно ли е да избираш кога, къде и колко да работиш и да печелиш атрактивни награди | StandartNews.com

Да разполагаш с гъвкаво работно време - това е може би едно от най-големите предимства, които един работодател може да предложи на своите служители. Особено при младите, които тепърва ще учат, но едновременно с това навлизат в етапа на своето кариерно развитие. Да могат да изберат точно къде да работят, през кой месец от годината и колко часа на ден е вероятно най-удачната и полезна комбинация за тях.

С посланието „Твоето лято избра Lidl. Останалото избираш ти!“ един от водещите ритейлъри в страната Лидл България даде старт на поредното издание на практикантската си програма. Тя разкрива възможност пред всички ученици, навършили 18 години, да се запознаят с динамичния свят на бързооборотната търговия и да натрупат ценен професионален опит в тази сфера. Крайният срок за кандидатстване е 22 май, като всички желаещи да се включат в програмата имат свободата да избират колко време да продължи лятната им практика и при каква продължителност на работния ден.

Гъвкаво работно време

Учениците, избрали да оползотворят своята лятна ваканция в света на Lidl, могат да посочат дали да работят през целия срок на програмата от 1 юли до 31 август, или само през конкретен месец - юли или август. Също така ще могат да изберат дали да са на 6 или 8-часов работен ден от понеделник до петък. Още един плюс на практикантската програма на Lidl е възможността младежите да изберат да работят в най-близкия до тях магазин от търговската мрежа на веригата. Там ще ги очакват опитни професионалисти, които наред с въвеждащото обучение, ще ги съпровождат при началните стъпки в работните им ангажименти.

Възможност за отпуск и почивка

Освен да натрупат ценен опит с един от топ работодателите в страната, практикантите избрали пълния двумесечен трудов ангажимент, ще разполагат и с пет дни неплатен отпуск, които могат да оползотворят по най-добрия за тях начин. Като например за подготовка за важните кандидат-студентски изпити или за така жадуваните от всички младежи летни забавления.

Възнаграждение

Разбира се, освен да натрупат ценен опит в един от водещите ритейлъри в страната, за работата си практикантите ще получат и мотивиращо възнаграждение, специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата, 200 лв. ваучери за храна и отпуск за рожден ден, ако се пада в периода на програмата. Lidl мотивира младежите и с възможността да спечелят атрактивни награди. Трима от практикантите, които в реално време отразяват в социалните мрежи положителните преживявания от лятната си практика, ще получат iPhone 15 Pro, а най-мотивираните участници в програмата ще могат да участват в томбола за още приятни изненади.

Допълнителни стимули

С ваканционната практика на Lidl всички кандидати ще разберат повече за динамичната страна на ритейл сектора, ще придобият и ценни работни умения в този бизнес, ще се запознаят с основните принципи на работа, ще се грижат за подредбата на хранителния и нехранителния асортимент, ще съдействат на клиентите в магазините и ще се научат как да планират правилно времето си. Отлични условия за по-нататъшно развитие дава и възможността практикантите да продължат да работят в търговската верига след края на програмата, като се възползват от гъвкавите форми на заетост на 4 и 6 работни часа.

Също така Lidl дава чудесната възможност на успешно включилите се кандидати да подсигурят финансово своята първа година на обучение във висше учебно заведение в България. Компанията ще предостави стипендии в размер на 1500 лв. на двама практиканти, показали мотивация и екипност по време на участието си в програмата.

Крайният срок за записване в практикантската програма на Lidl е утре (22 май), а повече информация за нея и как може да се включите ще откриете тук. Не пропускайте шанса да станете част от голямото семейство на Лидл България! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай