Неделя,

Туристите яхват автомобили, не искат чартъри

От: Рачо Рачев -
A
A
A

От европейски държави все повече туристи пристигат в Гърция със собствени автомобили. От балканските страни резервират дълги почивки на къмпинг. На островите, въпреки ниските цени, се очаква слаб сезон, защото чартърите започват от 1 юли.

Българите са на трето място по приходи на Гърция от туристите от балканските страни, посочва проучване на Гръцкия институт за стратегии в туризма (ИНСЕТЕ).

За миналата година приходът от български туристи възлиза на 281 милиона евро. На първо място за туристите от Румъния, следвани от Сърбия.

В рамките само на хипотезите е до колко ще е спадът на туристите това лято, но гръцката туристическа индустрия разчита на засилен интерес от страна на чужденците, които пристигат със собствени автомобили.

От остров Крит съобщават, че там се очаква спад на нощувките в рамките на 70%, защото хората се страхуват да пътуват със самолет.

Неочаквано дори и за собствениците е силният интерес към къмпингите. Хората ги считат за по-безопасно място за почивка. Любителите на гръцките плажове предпочитат да пътуват с личните си автомобили от много европейски страни.

Под строг контрол за спазване на здравните предписания са всички туристически обекти. Проблем пред властите са нощните заведения на брега на морето, където се събират стотици клиенти без да спазват дистанция. Без компромис се налагат глоби  на собствениците и затварят заведения.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички