Събота,

The Banker: Райфайзенбанк Банка на годината в България и през 2018

От: Стандарт -
A
A
A


Райфайзенбанк бе определена от списание The Banker за „Банка на годината“ 2018 в България. Тя печели наградата за трета поредна година, като е отличавана с този приз общо шест пъти. 

„За трета поредна година получаваме признание от едно от най-престижните финансови издания в света. Рецептата ни за успех е съчетанието между устойчив растеж, ефективност и здравословен кредитен портфейл с достиженията на съвремието, свързани с дигиталната трансформация. Стремим се да сме иновативна и ефективна банка, която е изцяло ориентирана към клиентите“, каза Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).
  
От своя страна Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) взе наградата за „Банка на годината“ 2018 в региона Централна и Източна Европа – за единадесети път. В допълнение на това, банките Райфайзен в Австрия, Словакия и Украйна получиха отличието за съответната страна. Престижното издание на Файненшъл Таймс връчи наградите на церемония, която се проведе в Лондон. 

„РБИ наскоро обнови и опрости структурата си. Тя заявява, че основната й задача е клиентът, а каква по-добра мярка за изпълнението й от това да бъдеш определен за Банка на годината в четири страни в региона – Австрия, България, Словакия и Украйна“. Така в своето декемврийско издание The Banker обосновава избора си на РБИ като победител в Централна и Източна Европа, като допълва подобрената капитализация и ефективност, опростеността, по-големият фокус върху ЦИЕ, по-голямата рентабилност, намаляващите разходи за риск и технологичните нововъведения. 
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички