"ТЕЦ Плевен": Парното си остава най-евтиният начин за отопление

Централното отопление осигурява сигурност, домашен уют и удобство на хората

"ТЕЦ Плевен": Парното си остава най-евтиният начин за отопление | StandartNews.com

"Централното отопление осигурява сигурност, домашен уют и удобство на хората. То дава възможност за постигане на равномерна и благоприятна температура във всяко жилище, което допринася за създаване на необходимия висококачествен комфорт на потребителите. Тези предимства важат с особена сила днес, когато преживяваме енергийна криза,  защото и в нейните условия парното си остава най-евтиният и достъпен начин за отопление", заявиха от "Топлофикация Плевен". Основният ангажимент на клиентите е да решат на каква степен да включат радиаторите си. Присъединяването към топлопреносната мрежа се извършва по определен ред съгласно действащото законодателство. "За целта се подава заявление за проучване на техническите възможности за присъединяване.", допълниха експертите от дружеството. 

От "Топлофикация Плевен" посочиха, че клиентът инвестира само в закупуването на отоплителни тела и индивидуални разпределители. Във връзка с последните законодателни изменения, касаещи начина, по който потреблението се отчита, експертите напомниха на всички клиенти, че трябва да монтират топломери, водомери за топла вода и разпределители с дистанционен отчет. „Предимствата при този метод са високата сигурност на данните и елиминирането на фактора „човешка грешка“. Друго преимущество е, че при дистанционното отчитане отпада задължението за посещение и визуално засичане на уредите от топлинен счетоводител. Монтирането им ограничава възможността за неправомерно потребление на топлинна енергия от страна на съседи.“, заявиха от топлофикационното предприятие.

"Топлофикационните дружества предоставят най-сигурния, екологичен и икономичен метод за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени във връзка с опазване на околната среда. Когенерацията на "Топлофикация Плевен" не отделя във въздуха серни оксиди, диоксиди и фини прахови частици.", казаха експертите. Те обясниха, че емисиите на отделяния азотен оксид и въглероден диоксид, при топлофикационните дружества на природен газ, са в пъти по-малко спрямо същите при отоплението с печки на дърва и въглища. "Радиаторите не отделят прах, дим и вредни частици, което запазва дома чист.", допълниха от дружеството. Експертите посочиха още, че Плевен е един от градовете с добре развита топлофикационна мрежа и мощности, които осигуряват доставката на качествено и екологично чисто отопление през зимата, както и на битова гореща вода целогодишно.

"Ние сме социално-отговорно предприятие, което работи изцяло за нашите клиенти. Целим да им предоставяме качествена услуга на достъпна цена.", посочиха експертите. Те напомниха, че в "Топлофикация Плевен" от години предлагат възможността натрупани стари задължения за потребената топлоенергия да се платят разсрочено. "За целта клиентът трябва да посети приемната на дружеството и да сключи споразумение за разсрочено плащане на стари задължения. В него потребителят посочва срока за погасяване на задължението, разпределено на равни месечни вноски. Периодът на разсрочване е не повече от 12 месеца, като първоначалната вноска е в размер на 30% от общото задължение. За периода на договора се преустановява начисляването на лихва.", разказаха от дружеството. "Клиентът трябва заедно с договорената вноска да погасява редовно и текущите си сметки за отопление и топла вода.", допълниха още от предприятието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай