Световен топмодел с дебют у нас /СНИМКИ/

Новият ID.4 бе официално представен

Световен топмодел с дебют у нас /СНИМКИ/ | StandartNews.com

На 11 май в София се състоя официалното представяне в България на новия изцяло електрически SUV Volkswagen ID.4, който неотдавна спечели най-престижната автомобилна награда - „Световния автомобил на 2021 година”. Освен възможността да видят и разгледат новия модел, за първи път гостите на събитието можеха и да тестват новия Volkswagen ID.4 на място и така да са сред първите в страната, които да имат преки впечатления от неговите възможности и поведение в градската среда.

Със своя свеж външен дизайн и впечатляващо просторен интериор, новият електромобил използва множество модерни решения за управление на функциите, контролни прибори и дисплеи, инфотейнмънт и асистиращи системи.

Той е е първият SUV на германската марка с изцяло електрическо задвижване, както и първият електрически „Световен автомобил” на марката. В края на месец април ID.4 беше избран за „Световен автомобил на годината 2021”, като надделя над сериозната конкуренция в глобален мащаб и триумфира в международния конкурс за наградите World Car Awards.

За ID.4 първоначално се предлагат два размера батерии - при версиите ID.4 Pure и ID.4 City се използва вариант с нетно енергийно съдържание 52 кВтч, която дава възможност за изминаване на автономен пробег до 348 км според WLTP с едно зареждане.

Големите колела с диаметър от 18 до 21 цола подчертават спортния характер на електрическия SUV, докато пътният просвет от 16 см е предпоставка за успешно справяне и с леки офроуд терени. Електродвигателят е разположен на задния мост и се предлага в три различни нива по отношение на мощността. Във вариантите ID.4 Pure и ID.4 City той развива 109 кВт (148 к.с.) или 125 кВт (170 к.с.), докато при всички останали варианти мощността е 150 кВт (204 к.с.).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай