Строят път за милиони край Пловдив

Средствата ще дойдат от бюджета на Министерството на иновациите и растежа

Строят път за милиони край Пловдив | StandartNews.com

Източник: Марица, Наташа Манева

Държавата ще финансира път в икономическа зона „Марица“, част от ТИЗ, заради голям инвеститор. Средствата в размер до 3 918 882 лв. с ДДС ще дойдат от бюджета на Министерството на иновациите и растежа.

Проектът на „Зиес Юръп“ ЕООД е първата китайска производствена инвестиция в България и ще се реализира именно в подзона „Марица“ на Тракия Икономическа Зона. Там ще се произвеждат части за автомобилната индустрия. Проектът е на стойност над 18 милиона лева и се очаква да открие над 100 нови работни места. Заводът ще е готов до края на тази година, а за по-нататък се планира разширение с още една производствена база в близост до първата, предава "Марица".

Ползватели на инфраструктурата след нейното изграждане ще са още големи компании от региона -  „Латекоер България" ЕООД, "БиЕй Глас България" ЕАД, ,,Сифер" ООД, ,,ЕЛ СМАРТ" ЕООД, Профилинк“ ООД, посочват в съобщение от Министерски съвет.

Финансирането на нова публична общинска инфраструктура е по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, тъй като „Зиес Юръп“ е инвеститор със сертификат клас А. Документът бе връчен официално в началото на лятото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай