Става чудо с този метал! Инвеститорите полудяват

С колко процента скочи златото

Става чудо с този метал! Инвеститорите полудяват | StandartNews.com

Инвеститорите са сериозно заинтересувани от скока на благороден метал с непреходни стойности.

През последните 10 години цената на благородния метал у нас се е увеличила с около 160%

Рекорден ръст на цената на златото през последните дни. Стойността на унция достигна над 2700 долара. Експертите очакват растежът да продължи заради намаляването на лихвените проценти на редица централни банки и несигурността в Близкия Изток. На този фон продължава и интересът към благородния метал като инвестиция.

Ако имаме спестявания и искаме да ги предпазим от инфлацията, експертите съветват за два варианта. Да купим инвестиционно злато – монети или кюлчета например. Втората възможност е да инвестираме в благородния метал като борсов индекс, предаде Нова тв.

"Всеки месец над 13 000 закупуват инвестиционно злато. Те го правят, за да могат да излязат от финансовата система, за да могат да разменят валутата, която имат в джоба си, необезпечени пари с истински пари, които не могат да бъдат изядени от най-големия данък в нашия живот, а именно инфлацията", каза Макс Баклаян, изпълнителен директор на фирма, търгуваща със злато.

Вариант при участие на борсата е човек да може бързо да решава дали иска да купува или да продава. "Златото, цялото това доверие, което този финансов инструмент е изградило в хилядолетията на фона на бъдещото печатане на пари и намаляване на покупателната сила на парите, смятам, че златото ще поскъпва с по-големи темпове от имотите в дългосрочен план", добави Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай