Стартира девета „Техническа академия“ на VIVACOM и ТУ София

Проектът е насочен към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“...

Стартира девета „Техническа академия“ на VIVACOM и ТУ София | StandartNews.com

За девета поредна година VIVACOM и Факултетът по телекомуникации на Техническия университет-София, дадоха старт на съвместната си програма Техническа Академия.

Проектът „VIVACOM Техническа Академия“ е насочен към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“. Той дава възможност на младежите да придобият допълнителни знания в тясно специализирана област и да получат кариерно развитие в един от най-големите телекоми в България.

Проектът се провежда в два модула в рамките на двата семестъра през учебната 2018/2019 година. Графикът на курсовете е съобразен изцяло с програмата на студентите в университета.

След първоначален подбор на база документи, успешно преминаване през тестове и интервюта, тази година ще участват 16 студента от Факултета по телекомуникации.

Преподаватели на университета и служители от VIVACOM, професионалисти в различни области, провеждат допълнителни, практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. Темите на курсовете са, както тясно специализирани и технологични, така и такива, свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации.

Участието и завършването на Техническата Академия дава предимства на студентите в няколко насоки – кандидатурите им се разглеждат с приоритет за лятната стажантска програма на компанията; получават допълнителни точки за формирането на състезателния бал за магистратура във факултета по Телекомуникации и разбира се имат възможност да се запознаят с новостите в своята област и да придобият нови знания и практически опит от утвърдени специалисти в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай