Шефът на "Тошиба" подава оставка

Новината идва след информация, че глобалната компания за дялово участие CVC Capital Partners иска да придобие Toshiba

Шефът на "Тошиба" подава оставка | StandartNews.com

Очаква се изпълнителният директор на японския мултинационален конгломерат "Тошиба" (Toshiba Corp.) Нобуаки Куруматани да се оттегли от задълженията си на фона на спад в доверието в неговите лидерски способности, съобщи във вторник финансовата агенция Nikkei.

Според информацията оставката ще бъде обявена в сряда, 14-ти април, по време на заседание на борда на "Тошиба". Смята се, че председателят на компанията Сатоши Цунавака ще бъде наследникът на Куруматани.

Предполага се, че комисията по номинации на Toshiba настоява за този ход, тъй като се появиха твърдения за сблъсъците на Куруматани с акционерите, както и информация, че повече от половината висши мениджъри в компанията изразяват липса на доверие в главния изпълнителен директор.

Новината идва след информация, че глобалната компания за дялово участие CVC Capital Partners иска да придобие Toshiba, като сделката е на стойност от близо 20,8 милиарда долара или 2,3 трилиона японски йени. Японската компания заяви, че предложението ще бъде разгледано след допълнителни разяснения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай