Руският туризъм: Пуснете чартърите към България!

Лишавате десетки милиони граждани от правото да работят, да печелят пари и да си почиват и тези права са посочени в Конституцията “, се казва в петиция

Руският туризъм: Пуснете чартърите към България! | StandartNews.com

Асоциацията "Федерация на туризма" иска от руските власти да премахнат ограниченията и да отворят популярни туристически дестинации за руснаци, като Турция, Египет, Гърция, Тунис, Черна гора, България и други страни със задоволителна епидемиологична ситуация, предаде rosbalt.ru.

„Отменете забраната за чартърни полети до тези дестинации“, се казва в петицията.

„В противен случай си запазваме правото да прехвърлим всички разходи за туристическия бизнес и отговорността за задължения към туристите върху държавните органи, отговорни за вземането на решения, и да изпращаме туристи в съдилища, за да защитават нарушените си права“, предупреждават представители на туристическия бизнес.

Аргументирайки своите искания, те цитират член 27 от част 2 от Конституцията на Руската федерация, който гарантира правото на свободно движение на граждани както в страната, така и в чужбина. Авторите на петицията наричат ​​ситуацията в туризма катастрофа. И обясняват, че туризмът не е само туристически агенции, но и свързани индустрии като транспорт, авиация, круизи, кетъринг, развлечения, музеи и много други.

„Това са милиони граждани на Руската федерация, а заедно с туристи - десетки милиони! Лишавате десетки милиони граждани от правото да работят, да печелят пари и да си почиват и тези права са посочени в Конституцията “, се казва в петицията.

Авторите подчертават, че изкуствено създадената невъзможност за използване на законното право на почивка се дължи не само на липсата на места в руските курорти, но и на обективната невъзможност да се настанят всички, които искат да починат там. А принудителното премахване на конкуренцията в туристическата индустрия допринася за неразумно повишаване на цените.

Обикновеният руснак просто няма възможност да плати за такава неоправдано скъпа ваканция в курортите на Руската федерация, която пък не е в състояние да направи здравословна конкуренция на всички известни чуждестранни курорти, се казва в петицията.

Всички решения на централата абсолютно не отговарят на очакванията нито на пазара, нито на туристите и говорят само за това „колко далеч е правителството от хората и техните нужди“.

„Много граждани на нашата страна са лишени от възможността да си починат добре от 2019 г. насам. Ситуация, при която туристите остават без почивка за втора поредна година, ще доведе до намаляване на производителността на труда и увеличаване на социалното недоволство, което несъмнено ще се отрази на резултатите от изборите и събирането на данъци “, предупреждават авторите на петицията.

Всякакви забрани са неефективни, пишат те и ще отнеме "години и десетилетия", за да се подобри, а и да се създаде висококачествена туристическа информационна инфраструктура в Русия.

„Разширяването на настоящата политика, включително забраната за свободно движение, е предвестник на фалити през следващата 2022 г. или по-рано. Невъзможността за осъществяване на печалби прави невъзможно изпълнението на разсрочени и новопоети задължения. Необмислените последици от забраните ще предизвикат масово възмущение. И в настоящите реалности виновни няма да са туристическите агенти и туроператорите, „виновникът“ за случващото се е твърде очевиден. Финансовата разруха е по-близо, отколкото си мислите “, заключават те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай