Русия продава в чужбина свой нов въздушен лайнер

MC-21 е произведен в Русия пътнически самолет от ново поколение за средни разстояния

Русия продава в чужбина свой нов въздушен лайнер | StandartNews.com

Министърът на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров заяви в понеделник, че страната му е готова да започне да изнася от 2023 година новия пътнически самолети MC-21 в държави извън ОНД (Общността на независимите държави).

Първоначалните доставки на новия самолет ще се извършват в страните от ОНД, посочи Мантуров, допълвайки в същото време, че "страни от Югоизточна Азия и Малайзия" вече са клиенти с дати на доставка, определени за 2023 - 2024 година.

MC-21 е произведен в Русия пътнически самолет от ново поколение за средни разстояния c капацитет от 150 до 211 пасажера. Първият му тестови полет бе през 2017 година.

Самият модел все още е в процес на изпитания и към момента, като се очаква да получи вътрешна сертификация за полети през следващата година, след което се очаква тя да бъде разширена и за европейският пазар.

Очаква се негово серийно производство да зaпoчнe пpeз 2021 гoдинa. Πъpвият пoлзвaтeл нa нoвия пътничecĸи caмoлeт щe бъдe pycĸaтa дъpжaвнa aвиoĸoмпaния "Aеpoфлoт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай