Ройтерс: Слънчака стана град призрак

Това били резултатите от пандемията

Ройтерс: Слънчака стана град призрак | StandartNews.com

Най-големият черноморски курорт Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак.

След като пандемията от коронавируса затвори границите, приземи полетите и принуди хората да си стоят вкъщи, едва шепа хора могат да бъдат забелязани сред стотиците неотворените чадъри и недокоснати шезлонги по 5-километровата плажна ивица със златист пясък, съобщава Ройтерс.

Собственици на хотели на брега на морето казват, че не помнят такова нещо. "Ако имаме бизнес тази година, тогава ще сме супер добре", споделя още хотелиери.

Те обясняват, че са намалили цените, инвестирали са в прегради, за да се отделят масите за хранене, и са наели „COVID-19 шериф, за да гарантира, че хотелът е безопасно място на фона на пандемията от коронавирус.

Пандемията е намалила планираните чартърни полети до черноморските градове Варна и Бургас за сезона с 35% спрямо 2019 г.

За да спаси поне малко от летния ваканционен сезон, правителството предлага субсидии за чартърни полети и намалени концесионни такси, така че плажните оператори да могат да предлагат по-евтини шезлонги, като същевременно пазят бреговете безопасни и дезинфекцирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай