Разпродават заради дългове известен месокомбинат

Съдебен изпълнител влезе в предприятието

Разпродават заради дългове известен месокомбинат | StandartNews.com

Частен съдебен изпълнител предлага на публична продан имоти и активи на "Месокомбинат Асеновград" ООД. Продаваният имот е с обща площ  от 11 597 кв.м, намира се на ул. "Княз Борис I" №44 в Асеновград и включва няколко производствени и офис сгради, оборудване, както и друга инфраструктура.

Още по темата: Кризата бавно настъпва. Пореден завод затваря

Началната цена от която ще започнат наддаванията е 5 820 774 лв. (2 976 114 евро) без ДДС, като оферти могат да се подават до 17 октомври 2024 г. Резултатите, както и евентуалният нов собственик ще бъдат обявени на 18 октомври.

Публичната продажба е обявена от частен съдебен изпълнител Костадин Павлов, включва обособена част от активите на „Месокомбинат Асеновград“ ООД.  Основната част от имота е сгради, предназначени за производство и преработка на месо, складови помещения, офиси и други съоръжения, които са част от индустриалната база на предприятието.

В допълнение към недвижимото имущество, в продажбата са включени и голям брой машини и оборудване за преработка на месо, като охладителни камери, машини за рязане и пакетиране на месо, стерилизатори и друга специализирана техника.

Част от активите са описани подробно в документите като машини с различна производствена мощност и функционалност, отговарящи на нуждите на хранително-вкусовата промишленост.

Продажбата е с цел погасяване на задължения и възстановяване на средствата на кредиторите, а активите се предлагат с възможност за придобиване както на целия обект, така и на отделни части от него.

Върху имота има тежести като ипотеки и запори, свързани с банкови кредити, които са издадени от различни финансови институции и вписани в съответните регистри. Справката в портала на НАП показва, че към днешна дата дружеството има 22,171 лева задължение към приходната агенция.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай