Приключи шестата продажба на БТК

Медийната група United Group вече официално е собственик на най-големият телеком в страната

Приключи шестата продажба на БТК | StandartNews.com

Медийната група United Group вече официално е собственик на най-големият телеком в страната БТК (Vivacom), става ясно от официално съобщение на компанията. Сделката е оценена на 1,2 милиарда евро, като преди време българската компания потвърди тази информация.

Новият собственик е притежаван от британската BC Partners, съобщи money.bg. Това е шестата продажба на българския телеком.

"Придобиването е поредната важна стъпка в стратегията за разрастване на United Group след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и предстоящото финализиране на сделката за гръцкия ТВ и интернет доставчик FORTHNET

За Vivacom влизането в семейството на United Group е огромна възможност да надгради постигнатите до момента отлични резултати на българския пазар", казват от Vivacom

"Придобиването на Vivacom е важна стъпка в стратегията за разрастване на платформата на United Group с оглед на стремежа ни да разширим географското си присъствие в Европа.

Българският телеком сектор е динамична част от една жизнена икономика, който ще ни осигури стабилно положение на ключов, стратегически пазар", заяви Никос Статополус (Nikos Stathopoulos), партньор в BC Partners и председател на United Group.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай