Преобразяването на ЦУМ започва през 2025 г. Ето какво ще включва

Търси се възстановяване на функционалността на ЦУМ като модерен символ на София

Преобразяването на ЦУМ започва през 2025 г. Ето какво ще включва | StandartNews.com

Изработеният проект за трансформация на сградата на Централния универсален магазин (ЦУМ) в София се осъществява в две фази. Първата фаза ще бъде завършена до април 2025 г., а втората се очаква да приключи до 2027 г. Това каза в Бургас Ахмед Насър, основател и директор на компанията Antika World, ръководеща проекта.

Проектът цели възстановяване на функционалността на ЦУМ като модерен символ на София с отлично разположение и полезност за обществото, уточни той.

Насър припомни за първото гостуване на изложбата "Египетски приказки" в Бургас и Варна. Експозицията представи над 100 реплики на египетски артефакти. По думите му има възможност за постоянно представяне на изложбата, която ще бъде разположена в специална зала в ЦУМ.

Вътрешността на сградата ще включва три зали на първия етаж – две изложбени за българската и египетската история, и една музейна с работилница за розово масло, посочи Насър. Той съобщи, че на горните нива ще има търговска част, заведения за хранене и атракции, СПА център. На два етажа ще бъде разположен петзвезден хотел. Предвидени са конгресна зона и пространство за споделена работа, бизнес център и акселератор. Ще има и обособена част за научноизследователска дейност, допълни директорът на Antika World.

Виждаме инвестицията не само като възможност за обособяване на хотел и СПА център, но и като възможност за провеждане на бизнес срещи, развитие на IT сферата и научните дейности, посочи Ахмед Насър.

Предвижда се сградата на ЦУМ да бъде маркетинг, търговски и туристически център за популяризирането на България като желана дестинация. Рекламирането на страната като дестинация за целогодишен здравен туризъм също е сред идеите на проекта, каза още той.

Ахмед Насър съобщи, че представянето на трансформацията на ЦУМ ще бъде направено на 19 септември в Българската търговско-промишлена палата в София.

Предстои и среща с местни български компании за обединяване на бизнеса с цел развитие на региона.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Стилян Шишков
преди 6 дни

Тоя педал Добромир Антонон, ще го изгоните ли най най накрая, или ще го оставите да рекламира хард педерастията?

Откажи
Юлия
преди 6 дни

Кой знае какъв кич ще е. А дано не съм права.

Откажи