Последен влак за евтино море

За 13 лв. спиш а Слънчев бряг, стотачка стига за 5 дни в Гърция

Последен влак за евтино море | StandartNews.com


Бургас/Варна.  Бързайте! И днес може да хванете влака за евтиното море. Дори да сте закъснели с резервацията - не се бойте, промоции още има. Затова, стягайте чантите. И - дим да ви няма - за "откраднатите" четири почивни дни от 6 до 9 септември. Изгодните оферти за празниците валят - от Златните, през Слънчев бряг, до Банско, че и зад граница - по каменистите плажове на Бяло море.

Четири звезди, ядене на корем, 30 градуса, вода като чай и златен пясък - при това - само за 50 лв. И това, ако не е last minute промоция, здраве му кажи! Тази година хотелиерите са загърбили принципа "ден година храни", показа проверката на "Стандарт". На Златни пясъци например празничната оферта на „Обзор бийч-Изгрев" е 69 лева на турист за ол инклузив, чадър и шезлонг на плажа. 4-звездните "Роял" и "Метропол" са още по-евтини - по 50 лв. Празнична "NoName" оферта на "Гранд хотел Варна" е само 55 лв. Настаняването е в зависимост от възможностите – в 5-звездния "Гранд" или в 4-звездните "Долфин", "Долфин Марина", "Лебед" и "Рубин". Намаленията в там влязоха в сила още на 26 август и ще важат до 9 септември.
Невиждана евтиния пълни и морските курорти на юг през септември. Истинската промоция е след празници - от 10-ти. В Царево и Приморско хотелиерите свалиха цените още от 1-ви септември. Частните квартири също са на промоция. "Този септември ще бъде много топъл, морето е като чай, така, че сега е моментът да се почива евтино", подканва 44-годишният хотелиер от Китен Петър Живков. В малкото курортно градче в момента може да се намери нощувка в семеен хотел за 18 лв на човек. Частните квартири пък струват по 12 лв. Ако се удари на пазарлък, цената

може да падне и до 10 лв. на легло

В Созопол, който традиционно е една идея по традиция по-скъп, нощувките в частни квартири струват по 15 лв. на легло. Невероятни намаления има и по хотелите в Слънчев бряг. Тризвездният "Релакс" е свалил двойната стая-лукс от 83 на 64 лв. Апартаментите пък вече се предлагат за 70 лв., вместо за досегашните 96 лв. Хотел “Престиж”, който е от същата категория има още по-атрактивна оферта. Там цената на апартамент за четирима пада от 100 на 52 лв. на вечер. Намалението е почти двойно, а нощувката на човек излиза само за 13 лв. Тиризвездният “Роуз Гардън” също е подготвил подарък за септемврийските си туристи. Цените в студио за двама падат от 82 лв на 49 лв. "Междинният сезон ще продължи около 3 седмици. Туристите, които са планирали да прекарат отпуската си на море през септември, могат да се възползват от още по-изгодни оферти. Ново намаление се очаква след 10-то число. Тогава например четиризвезден хотел, който веднъж е свалил нощувката с 15%, готви още едно намаление с 10 на сто на нощ за „ол инклузив”. При хотелите от тризвездна категория пък септемврийското море ще е по-евтино с още 15 на сто, отново с включено изхранване. В края на първия есенен месец на места цените се очаква да паднат още”, коментира шефката на хотелиерите в Слънчев бряг Елена Иванова.
Промоциите прекосяват и граници. В Кавала - Перлата на Бяло море, ще гъмжи от българи между 6 и 9 септември. Причината -

плажът и слънцето са без пари

при комшиите. Нашите ползват чадър и шезлонг без такса. Стига само да пият нещо от близкото барче. А там фрапето е 3 евро, фантата - 2 евро. Туроператорите в Благоевград признават, че сезонът на Бяло море е силен от средата на април до края на септември. Най-често ползват бази в Неа Врасна, Паралия Врасна и Паралия Катерини. Една смяна трае 5 нощувки, цената им в момента около 100 лева. В хотелите има как да се готви и много от нашенците не пръскат пари по скъпите таверни. Агенциите обаче все по-често сключват договори с ресторанти, които хранят българите на промоция. Закуската струва от 4 до 6 евро, а обяд и вечеря излизат между 8 и 12 евро.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай