Пощенска банка и Visa с кампания „Силата е в нашите ръце“

С инициативата здравните работници на УМБАЛ „Софиямед“ бяха подпомогнати със 125 000 лева

Пощенска банка и Visa с кампания „Силата е в нашите ръце“ | StandartNews.com
  • Пощенска банка и Visa реализираха социално отговорната кампания „Силата е в нашите ръце“
  • С инициативата здравните работници на УМБАЛ „Софиямед“ бяха подпомогнати със 125 000 лева

Пощенска банка и Visa реализираха съвместна социално отговорна кампания в подкрепа на българските здравни работници и техните усилия в борбата с COVID-19. С инициативата „Силата е в нашите ръце“ 125 000 лв. бяха предоставени на УМБАЛ „Софиямед“, с които предстои да бъдат закупени дихателни апарати от най-висок клас за активна реанимация, кислородни концентратори и апаратура за назална високопоточна кислородна терапия с постоянно положително налягане.

Всеки желаещ картодържател – клиент на банката имаше възможност да се включи автоматично в инициативата, като използва своята дебитна или кредитна карта Visa от Пощенска банка, издадена преди 16 април 2021 г., и осъществи поне една покупка с картата на стойност минимум 30 лв. в търговски обект или онлайн магазин в периода на кампанията. За всяко плащане, което отговаря на условията, Пощенска банка дари по 1 лев в подкрепа на медиците, които вече над година са на първа линия в борбата срещу COVID-19.

„Стартирахме тази уникална дарителска кампания, за да подкрепим медиците, които с професионализъм и жертвоготовност продължават да са на първа линия в борбата с вируса. Като една от банките с най-активна политика за корпоративна социална отговорност, с тази инициатива отново направихме нашите клиенти солидарни с нашата кауза, като даряваме, докато те правят ежедневните си покупки. Вярваме, че всяка добрина оставя следа след себе си – това правим и ние вече 30 години с нашите социално отговорни каузи и дългосрочни действия в полза на обществото“, коментира Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка.

В знак на признателност за участието и съпричастността клиентите на банката и картодържатели на VISA получават специален дигитален сертификат, който удостоверява приноса им към инициативата.

„Докато COVID-19 пандемията продължава да трансформира голяма част от живота и бизнеса, основната мисия на Visa да свързва света, за да даде възможност на хората, бизнеса и икономиките да процъфтяват, никога не е била от по-голямо значение. Ще продължим да изпълняваме своята дейност и да използваме силата на нашия бранд, обхвата и ресурсите, с които разполагаме, за да подпомогнем общностите по целия света. Горди сме да си партнираме с Пощенска банка в кампанията „Силата е в нашите ръце“ като се включим в справянето с неотложните предизвикателства, предизвикани от пандемията в България, и подкрепим местните здравни работници“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

От своя страна УМБАЛ „Софиямед“ благодари на Пощенска банка за високохуманния им жест като изтъкна, че подкрепата на бизнеса е от особена важност както за българската здравна система, но така и за обществеността в това толкова трудно за всички време.

„Благодарение на средствата ще бъде гарантирано най-съвременното лечение на българските пациенти, засегнати от вируса COVID-19 в специализираното отделение за лечение в болничното заведение. Усилията на медицинските ни екипи, както и вложените средства в непрекъснатото подобряване на условията за лечението на пациентите с ковид е основен приоритет и през настоящата година за всички болнични мениджъри и техните екипи, особено в контекста на очакващия се пик на четвърта вълна на вируса. Чрез средствата от кампанията „Силата е в нашите ръце“ медицинските ни екипи усещат освен високата оценка на труда им, но и доверието, което обществеността им гласува. Българското общество може само да се гордее със социално отговорни компании като Пощенска банка и VISA, които чрез дългосрочните си социално отговорни инициативи и политика оказват тази толкова важна за всички подкрепа“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

Кампанията в подкрепа на българските здравни работници и болниците в страната е поредният социално отговорен жест на Пощенска банка в борбата с Covid-19. През миналата година финансовата институция подпомогна с дарения най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве – „Майчин дом” в София, Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“, УМБАЛ „Софиямед“ и още няколко болнични заведения в София и Сливен. През 2021 година Пощенска банка отбелязва 30 години на българския пазар и за този период винаги е била пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, с активна сериозна социално отговорна и дарителска дейност. Пълните условия на кампанията „Силата е в наши ръце“ можете да откриете на www.postbank.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай