Поредна залесителна акция реализира екипът от доброволци на Кока-Кола ХБК България

Като част от инициативата „Моят зелен град“ служители на компанията засадиха близо 40 дървета в новостроящия се парк в Костинброд

Поредна залесителна акция реализира екипът от доброволци на Кока-Кола ХБК България | StandartNews.com

Кока-Кола ХБК България за пореден път доказва, че истинската промяна към по-зелено бъдеще и „Свят без отпадъци“ започва с малки, но значими стъпки в настоящето. В рамките на инициативата „Моят зелен град“, служители на компанията, заедно с кмета на Костинброд – Трайко Младенов, засадиха близо 40 дървета в новостроящия се парк на града. Сред засадените близо 10 вида дървета са липа, сребърна ела, дърво лале, японска вишна и амброво дърво. Растителните видове са съобразени с местната екосистема и климатичните условия, за да осигурят максимална устойчивост, принос към биоразнообразието, но и възможност за приятно и здравословно място за отдих на жителите и гостите на Костинброд. Поредната залесителна акция е част от дългосрочната стратегия на компанията да допринася за устойчиво бъдеще, като насърчава екологични практики и активни действия в подкрепа на опазването на околната среда.

Инициативата „Моят зелен град“ не само възстановява природни пространства и облагородява редица местности. Тя има и за цел да повиши информираността на потребителите относно ползите от разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране. Кампанията подкрепя глобалните екологични цели на Кока-Кола до 2030 г. да събира и рециклира 100% от бутилките и кеновете, които пуска на пазара. Освен това, до 2040 г. компанията цели да се превърне във въглеродно неутрална.

Само преди месец, в рамките на инициативата, бяха почистени над 1 500 декара замърсени площи около водни басейни в осем различни локации из цялата страна. През пролетта на 2024 г. служители на компанията засадиха близо 200 дървета в различни райони на София, включвайки се в инициативата „Гора в квартала“. В минали издания на „Моят зелен град“ екипът на компанията засади над 7 декара нови гори, събра тонове отпадъци и почисти повече от 30 км крайбрежни зони. В допълнение, инициативата трансформира 10 спирки на градския транспорт в София в контейнери за събиране на пластмаса, насърчавайки разделното събиране на отпадъци.

Дейностите в рамките на „Моят зелен град“ доказват, че всяко засадено дърво и всяка почистена площ имат значение. Екипът на Кока-Кола ХБК България не само облагородява паркове и гори, но и се стреми да вдъхновява местните общности да участват активно в процеса на промяна и да допринасят за общата визия за един „Свят без отпадъци“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай