Плащай (сметката си) онлайн с кауза

А1 продължава да разширява кампанията за дигитална солидарност

Плащай (сметката си) онлайн с кауза | StandartNews.com

А1 продължава да разширява кампанията за дигитална солидарност

Кампанията за дигитална солидарност на А1 продължава да се разраства. Телекомът ще дарява по 1 лев на дарителската сметка на Министерството на здравеопазването за борбата с COVID-19 за всяка сметка, платена онлайн – през мобилното приложение Моят А1 или през уеб портала A1.bg. Компанията дарява на МЗ и 1% от стойността на всяка трансакция с A1 Wallet на POS терминал или онлайн.

С тези инициативи компанията дава възможност на клиентите не само да намалят рисковете от разпространение на вируса, като използват новите технологии, но и да допринесат за благородната кауза. Дарителската кампания ще продължи до 30 април, а събраната сума ще подпомага дейността на лечебните заведения в борбата им срещу COVID-19.

Развитието на дигиталните технологии и комуникационните мрежи позволява всички дейности и процеси да могат да се случват по нормален начин, въпреки ограниченията за излизане. По време на извънредното положение учениците продължават образованието си дигитално, а голяма част от хората работят от вкъщи.

Защо да плащаме онлайн

Технологичната компания А1 призовава потребителите си да спазват препоръките за спазване на социална изолация и да използват онлайн методите за плащане, управление на услугите и техническа консултация, вместо да посещават физическите обекти на компанията. Чрез приложението Моят А1 и уеб портала на А1.bg те могат да управляват всички използвани услуги от телекома дистанционно, без да нарушават препоръките за изолация.

Онлайн могат да се проверяват дължими суми по фактури с подробна разбивка, да се следи текущото потребление, както и да се активират допълнителни пакети и услуги. Използването на дигиталните канали е сигурен и безопасен начин за управление и плащане на услуги, особено сега, когато реденето на опашка не е препоръчително. На уебсайта А1.bg хората могат да платят и сметки на свои близки или роднини, дори и да нямат регистрация. Единствено е необходимо да въведат номера на услугата и своя имейл адрес.

Освен мобилното приложение Моят А1, на разположение на клиентите са и онлайн магазин, А1 Видео помощник, видео връзка с магазин, онлайн магазин, с които могат да се свържат с представител или технически сътрудник на компанията.

Онлайн е по-лесно и по-удобно

А1 активно развиват каналите за самообслужване от години, тъй като това е най-лесният и удобен за потребителите начин за връзка и комуникация с компанията не само в моменти на социална изолация.

Постоянното надграждане на функциите и възможностите на дигиталните канали за самообслужване е с цел клиентите да разполагат с бърз и лесен начин за взаимодействие с компанията – без чакане по опашки и загуба на ценно време. Телекомът предлага пълен набор от инструменти, с които клиентите могат да управляват всички услуги, без да посещават физически офис. Това са мобилното приложение Моят А1, А1 Видео помощник, видео връзка с магазин, онлайн магазин и уеб версия на Моят А1.

А1 помага за борбата с COVID-19

Дарителската инициатива на А1 е част от кампанията за дигитална солидарност, която продължава да се развива и включва нови мерки, допълнителни услуги и възможности в полза на потребителите в тежката ситуация.

Тя насърчава хората да не излизат от вкъщи, за да се предпазят от вируса, като се възползват от предложенията за по-приятно и пълноценно прекарване на дните у дома.

Даренията за Министерството на здравеопазването за всяка сметка, платена през Моят А1 и за POS и онлайн плащанията с А1 Wallet, са в подкрепа на българските лекари, които се борят за преодоляване на заболяването от COVID-19.

Кампанията за дигитална солидарност стартира с предоставяне на безплатни ТВ канали и бонус от 10 000 МВ мобилен интернет. В помощ на онлайн обучението на учениците компанията предостави безплатен трафик към платформата Уча.се, а работещите от дома могат да използват безплатно платформата за видео конференции Eyeson.

Клиентите в роуминг пък получиха безплатни МВ и минути за разговори. Част от инициативата е и безплатното приложение А1 Guard, което А1 разработи за превенция на телефонните измами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай